Ηλεία

Κορωνοϊός: Δύο θετικά σε 123 rapid test στη Γαστούνη

Δύο κρούσματα ανιχνεύθηκαν σήμερα στη Γαστούνη κατά τη διάρκεια rapid test  σε δημότες που προσήλθαν στο Κουρβισιάνειο.

Η προσέλευση του δημοτών ήταν ικανοποιητική, ενώ αύριο πραγματοποιείται rapid test στο Τραγανό.

Στο Κουρβισιάνειο προσήλθαν ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή δήμαρχο, ιατρό καρδιολόγο Γιώργο Παναγούλια και την αντιδήμαρχο Παιδείας Σοφία Μαρινοπούλου.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος σε δηλώσεις πριν ολοκληρωθεί η δράση δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πηνειού, συστήνει την ευλαβική τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19. Είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης για την προστασία του κοινωνικού συνόλου».

Ο αναπληρωτής δήμαρχος και ιατρός καρδιολόγος Γιώργος Παναγούλιας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε στην κανονικότητα»

Η αντιδήμαρχος Παιδείας Σοφία Μαρινοπούλου δήλωσε μεταξύ άλλων πως είναι ανάγκη μικροί μεγάλοι να ακολουθούμε τις συστάσεις των ειδικών και μόνον αυτών και ευχήθηκε να επιστρέψουμε σύντομα στη νέα κανονικότητα.

Συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πηνειού, έχοντας θέσει στην κορωνίδα των προτεραιοτήτων της  τη Δημόσια Υγεία των Δημοτών, σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, συνεχίζει τις δράσεις της, για την  καθημερινή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του Δήμου, με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).

Στις 23 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν 123 rapid test στη Γαστούνη. Δύο (2)  ανιχνεύθηκαν ΘΕΤΙΚΑ. Και τα δύο κρούσματα βρίσκονται ήδη σε καραντίνα.

Στο μεταξύ κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται:

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, στο Τραγανό, στο Δημαρχείο , από 8.30 έως τις 12:30.

Τονίζεται ότι οι Δημότες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί άμεσα το αποτέλεσμα του rapid test.

Όλη η επικαιρότητα