Ηλεία

Κορωνοϊός – Ηλεία: Κλειστή η Ε’ τάξη του 3ου Δημοτικού Γαστούνης

Με αγωνία αναμένονται τα αποτελέσματα των ελέγχων για Covid-19 που έγιναν στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, σε εργαζόμενους σε επιχείρηση στη Γαστούνη.

Επίσης την Δευτέρα, με απόφαση του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανακοινώθηκε “η αναστολή λειτουργίας του τμήματος της Ε΄ Τάξης της Σχολικής μονάδας:7/θ 3ο Δημοτικό Σχολείο Γαστούνης (Κωδικός Σχολείου: 9150393), για 14 ημέρες από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 έως και Κυριακή 01 Νοεμβρίου 2020, λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid – 19 σε μαθήτρια του τμήματος της Ε΄ Τάξης της σχολικής μονάδας”.

Ο διευθυντής του 3ου δημοτικού Τάκης Πανουτσόπουλος σε συνεννόηση με  τον δήμο Πηνειού και τον πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Σίμο Μάλιαρη προέβησαν σε απολύμανση της σχολικής αίθουσας όπου φοιτούν 13 μαθητές, των τουαλετών, της αίθουσας του ολοήμερου αλλά και άλλων πιθανών χώρων που χρησιμοποιούσε η μαθήτρια. Οι μαθητές ξεκινούν μαθήματα μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Τονίζεται ότι στο 3ο Δημοτικό τηρούνταν από την πρώτη μέρα έναρξης και συνεχίζονται να τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα από τον ΕΟΔΥ ενώ στο σχολείο γίνεται και θερμομέτρηση των παιδιών με την σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Την Τρίτη αναμένονται τα αποτελέσματα ελέγχου των εργαζομένων στην επιχείρηση στη Γαστούνη όπου εργάζεται συγγενικό πρόσωπο του ποδοσφαιριστή της Νίκης Τραγανού, που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, πριν από λίγες ημέρες και παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι του.

Η επιχείρηση θα παραμείνει κλειστή τις επόμενες μέρες όπως και το κυλικείο στο Γυμνάσιο-Λύκειο Γαστούνης το οποίο διαχειριζόταν η ίδια επιχείρηση.

Όλη η επικαιρότητα