Κόσμος

Κορωνοϊός: Πάνω από 1.000 κρούσματα και πάλι στη Νότια Κορέα

Ακούστε το άρθρο

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα αριθμό ρεκόρ 1.097 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού ανάμεσα στα οποία και ένα ξέσπασμα του ιού σε μια φυλακή στη Σεούλ με 185 μολύνσεις.

Με τον ημερήσιο αριθμό λοιμώξεων να παραμένει πάνω από 1.000 για πέμπτη συναπτή ημέρα, ορισμένοι ιατροί εμπειρογνώμονες επέκριναν την κυβέρνηση για καθυστερήσεις στην υιοθέτηση αυστηρότερων κανόνων κοινωνικής απόστασης.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας από την ασιατική χώρα με το επιθετικό πρόγραμμα ιχνηλατήσεων και διεξαγωγής τεστ κατέστησε την Νότια Κορέα ένα παράδειγμα επιτυχίας στις απαρχές της πανδημίας.

Ωστόσο, η πρόσφατη έξαρση κρουσμάτων έχει εντείνει τις ανησυχίες καθώς λιγοστεύουν οι κλίνες σε νοσοκομεία. Ο σημερινός απολογισμός ξεπέρασε το ρεκόρ της Τετάρτης, όταν καταγράφηκαν 1.076 μολύνσεις σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία της κορεατικής Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA). Από τα νέα κρούσματα, 1.072 μεταδόθηκαν τοπικά και 25 ήταν «εισαγόμενα».

Συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί 49.665 κρούσματα και 674 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19.Σε μια φυλακή στη νοτιοανατολική Σεούλ καταγράφηκε ένα μεγάλο ξέσπασμα της νόσου, με 184 τρόφιμους και έναν εργαζόμενο να μολύνονται, δήλωσε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο συντηρητικός πρώην πρόεδρος Λι Μιουνγκ-μπακ, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή μετά την καταδίκη του για διαφθορά, εξετάστηκε και βρέθηκε αρνητικός στον ιό, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Επίσης, περίπου 61 άτομα σε ένα γηροκομείο στην πόλη Τσεονγκού μολύνθηκαν με τον ιό, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα