Κόσμος

Κορωνοϊός: Τι γίνεται σήμερα στη Γιουχάν όπου ξεκίνησαν όλα- Ατελείωτα πάρτι! (Εικόνες)

Ακούστε το άρθρο

Eίναι η πόλη από την οποία ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού, η Γιουχάν στην Κίνα στις αρχές του 2020 έζησε ένα πολύ σκληρό lockdown 76 ημερών και πλέον όπως σημειώνει το Reuters δεν έχει αναφορές για νέα κρούσματα από τον περασμένο Μάιο. Άραγε πως κυλά η ζωή σήμερα, στην πόλη αυτή;

Η Γιουχάν ζει σαν να μην ήρθε ποτέ to 2020 και ο φονικός ιός, σαν να βρίσκεται στο 2018 τότε που τα πράγματα ήταν τελείως ανέμελα. Η μεγαλούπολη των 11 εκατομμυρίων πολιτών όχι μόνο δε φοβάται αλλά έχει εξελιχθεί πια σε ένα τεράστιο “κέντρο” διασκέδασης. Μπαρ, κλαμπ, εστιατόρια είναι όλα ανοιχτά και οι κάτοικοι μοιάζει να το απολαμβάνουν πολύ. “Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τόσο πολύ κόσμο στα μαγαζιά η πόλη μας ήταν κυριολεκτικά νεκρή πριν κάποιους μήνες” αναφέρει πολίτης.

Η ζωή συνεχίζεται στη Γιουχάν και όπως σημειώνει το Reuters αυτό μοιάζει να είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για όλους μας, όλα μπορεί να αλλάξουν το 2021 προς το καλύτερο.

Οι κάτοικοι βγαίνουν στους δρόμους, παρτάρουν, χορεύουν, τρώνε και ακούνε μουσική. Τίποτε δε θυμίζει την πόλη φάντασμα με την αστυνομική βία…

Οι Αρχές μάλιστα έφτιαξαν αρχές του Δεκέμβρη και ένα διαφημιστικό βίντεο για την τουριστική προβολή του τόπου, προβάλλοντας τη διασκέδαση ως ένα από τα βασικά ατού της. Κίνηση παρακινδυνευμένη φυσικά, αν σκεφτεί κανείς το πόσο εύκολο είναι να επιστρέψει ο ιός μαζί με τους επισκέπτες.

Όλη η επικαιρότητα