Κόσμος

Κορωνοϊός: Το πιο αισιόδοξο βίντεο που περίμενε όλος ο κόσμος!

Θα είναι το καλύτερο δώρο Χριστουγέννων! Μα, το ελπιδοφόρο νέο ότι πριν τη δύση του 2020, κοντά στις γιορτές, είναι πιθανό να κυκλοφορήσουν τα εμβόλια που θα βάλουν τέλος στον εφιάλτη του κορονοϊού. “Ήταν υπέροχο να βλέπουμε το πρώτο μπουκάλι στη γραμμή παραγωγής” λέει γιατρός της Pfizer.

Με τον πλανήτη να κρατείται αιχμάλωτος του κορωνοϊού, τα νέα ότι τα εμβόλια εναντίον της νόσου ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν πριν το τέλος του 2020, ηχούν χαρμόσυνα στα αυτιά μας.

Το ίδιο όμορφες είναι και οι πρώτες εικόνες της γραμμής παραγωγής της Pfizer με τα αντι – Covid19 εμβόλια. Πρόκειται αν μη τι άλλο για πλάνα που δισεκατομμύρια ανθρώπων λαχταρούσαν να δουν για να αρχίσουν οι ελπίδες να γίνονται χειροπιαστές.

Στο βίντεο που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της Daily Mail, βλέπουμε χιλιάδες μικροσκοπικά μπουκάλια να “τσουλάνε” με ταχύτητα στη γραμμή παραγωγής της αμερικανικής Pfizer. Επίσης, ακούγεται ο αναπληρωτής επικεφαλής ιατρικός αξιωματούχος του Ηνωμένου Βασιλείου, Jonathan Van – Tam να ισχυρίζεται ότι το περί ου ο λόγος εμβόλιο της Oxford – Astra Zeneca θα κυκλοφορήσει μέχρι τον Δεκέμβριο.

Σε συνέντευξή του στη βρετανική The Mail της Κυριακής, ο προϊστάμενος της Pfizer Βρετανίας, Ben Osborn λέει: “Ήταν υπέροχο να βλέπουμε το πρώτο φιαλίδιο να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής. Απλώς σχηματίστηκε ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό μου βλέποντας όλη αυτή τη δουλειά να φέρνει αποτέλεσμα”.

Η Pfizer, η οποία συνεργάζεται με τη BioNTech της Γερμανίας, διεξάγει αυτήν τη στιγμή μια δοκιμή σε 44.000 άτομα και την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι σκοπεύει να υποβάλει αίτηση για επείγουσα έγκριση των εμβολίων της στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Αυτό μετατρέπει την Pfizer σε πρώτο φαβορί της κούρσας για την κυκλοφορία του πρώτου αποτελεσματικού και ασφαλούς εμβολίου κατά της πανδημίας.

Σερ άλλο σημείο της συνέντευξής του στην κυριακάτικη The Mail ο Osborn είπε ότι το εργαστήριο της Pfizer στο Sandwich του Κεντ, έχει ανακαλύψει φάρμακα πιθανής θεραπείας.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής ιατρικός αξιωματούχος του Ηνωμένου Βασιλείου, Jonathan Van – Tam, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποκαλύψει σε βουλευτές ότι οι τρεις φάσεις του εμβολίου που δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το οποίο παράγεται από την Astra Zeneca, θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή τον Δεκέμβριο, αναφέρει η βρετανική Sunday Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, είπε: “Δεν είμαστε χρόνια φωτός από αυτό. Δεν είναι εντελώς μη ρεαλιστική πρόταση ότι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα εμβόλιο αμέσως μετά τα Χριστούγεννα.

Κάτι τέτοιο θα ανακούφιζε και τα εθνικά συστήματα υγείας από τις διασωληνώσεις στις εντατικές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων”.

Αυτό τον καιρό χιλιάδες εργαζόμενοι στις υπηρεσίες υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια για τη χορήγηση του αντι – Covid19 εμβολίου πριν από το τέλος του 2020, προσθέτει η εφημερίδα.

via

Όλη η επικαιρότητα