Ελλάδα

Κρήτη: Σπαρακτικές μαντινάδες στη μνήμη της Γλυκερίας που πέθανε μετά το εμβόλιο της Astrazeneca

Συμπληρώνονται 40 μέρες από τον θάνατο της άτυχης μητέρας στην Κρήτη. Η 43χρονη έχασε τη ζωής της από θρομβοπενία που εμφανίστηκε μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca…

Ο πόνος χωρίς την Γλυκερία κάθε μέρα δυναμώνει, η απουσία της γίνεται όλο και πιο αισθητή. Οι δικοί της άνθρωποι δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν ότι δεν θα ξαναδούν το πρόσωπό της και δεν θα ξανακούσουν την φωνή της.

40 μέρες χωρίς τη Γλυκερία συμπληρώνονται την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021. Στον Ιερό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λοχριά Αμαρίου θα τελεστεί το 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής της, ενώ θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την πανδημία.

Ραγίζουν καρδιές οι μαντινάδες που έγραψε για την Γλυκερία ο πρώην δήμαρχος Κουρητών Αριστείδης Σταυρακάκης:

Τάφε κι αν σ’έχουν γιασεμιά και λούλουδα γεμάτο,

Εν’άσπρο κρίνο αμάραντο σκεπάζεις από κάτω.

Σαν ροδαριά στον ουρανό θ’ανθίζεις Γλυκερία,

Μα και στη γη μυρίζουνε τα ρόδα σου τα τρία.

Υπενθυμίζεται ότι η 43χρονη «έχασε» τη ζωής της από θρομβοπενία που εμφανίστηκε μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Λίγες ώρες μετά τον θάνατο της άτυχης γυναίκας, ο σύζυγός της με μια ανακοίνωση άφηνε αιχμές κατά όσων λαμβάνουν αποφάσεις. «Ελπίζω να μην έχουν ήσυχη την συνείδησή τους αυτοί που πήραν την απόφαση χορήγησης του εμβολίου της Astrazeneca σε ηλικίες 40 έως 44 και δη σε γυναίκες ως μόνη επιλογή, γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που αυτό αποδεδειγμένα έχει» τόνισε.

Το τραγικό τέλος της γυναίκας που ήταν υπέρμαχος του εμβολιασμού δεν συγκλόνισε μόνο την οικογένειά της, που προσπαθούσε μέρες τώρα να προετοιμαστεί για το αναπόφευκτο και επώδυνο τέλος, αλλά και το πανελλήνιο.

Ο σύζυγος της 44χρονης, που καλείται να σηκώσει το δυσβάσταχτο βάρος της απώλειας και ταυτόχρονα να στηρίξει τα παιδιά του αναφέρει στην ανακοίνωσή του. «Ο θάνατος της συζύγου μου ας γίνει η αφορμή να κατανοήσουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε ζυγαριά, δεν μετριέται με αριθμούς και δεν αποτυπώνεται με στατιστικές» πρόσθεσε.

Πηγή: newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα