Ηλεία

Κριτική του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου για το Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας

«Το Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας νοσεί» υποστηρίζει ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ασκώντας  δριμεία κριτική στη Δημοτική Αρχή.

 Ειδικότερα αναφέρει σε μακροσκελές κείμενό του:

«Παρακολούθησα τον τελευταίο, κυρίως χρόνο, τις παλινωδίες και τις παραιτήσεις από το Νομικό Πρόσωπο «Ο ΗΛΕΙΟΣ» του Δήμου Ήλιδας, που έχει την ευθύνη της διαχείρισης του Αθλητικού Κέντρου Αμαλιάδας. Αλλαγές προσώπων, αλλοπρόσαλλες αποφάσεις και στο τέλος όλων αυτών, κύριε Δήμαρχε και αγαπητοί κύριοι της Δημοτικής Αρχής Ήλιδας, καταλήξατε και είστε υπερήφανοι με τη λύση για το Αθλητικό Κέντρο που είναι η τοποθέτηση της μπάρας ελέγχου και του εισπρακτικού μηχανισμού εισόδου για πολίτες και αθλητές.  Προσωπικά πιστεύω ότι ο αθλητισμός γυμνάζει το σώμα και καλλιεργεί το πνεύμα», τονίζει ο κύριος Κωνσταντόπουλος και συνεχίζει:

«Ο αθλητισμός είναι η ίδια η ζωή του ανθρώπου. Όπως εύστοχα είναι πει ο Μαρκ Σπίτζ, Αμερικανός αθλητής κολύμβησης «Αν αποτύχεις να προετοιμαστείς έχεις προετοιμαστεί να αποτύχεις» το ίδιο ισχύει και για τον αθλητισμό αλλά και τη ζωή. Ένας αθλητής πρέπει να τρέχει Δήμαρχε κύριε Λυμπέρη, αγαπητέ Γιάννη, με ελπίδα στην καρδιά του και όνειρα στο μυαλό του. Και αυτό όχι μόνο για τους αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό Δήμαρχε αλλά και για κάθε συμπολίτη μας που νιώθει την ανάγκη να αθλείται. Εσείς όμως όλα αυτά, παίρνοντας αποφάσεις κατά το δοκούν για όλους εμάς στο Δήμο Ήλιδας, χωρίς εμάς, όχι μόνο δεν τα λαμβάνετε υπ’ όψιν αλλά οδηγείστε σε αποκλεισμούς και φραγμούς απαγορεύσεων στο Αθλητικό μας κέντρο.
Ένας προπονητής μπάσκετ ο Dean Smith είχε πει «Τι να κάνεις με ένα λάθος : Αναγνώρισέ το, παραδέξου του, μάθε από αυτό, ξέχασέ το». Την ανικανότητα διαχείρισης με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ οφειλών του αθλητικού κέντρου Δήμαρχε, δεν μπορεί να τη λύσετε επιρρίπτοντας τις ευθύνες σας και καταλογίζοντας ως υπευθύνους τους πολίτες και αθλητές του Δήμου μας.

Δεσμεύομαι να κρατήσω ανοιχτό
για όλους το Αθλητικό Κέντρο

Στον κοντόφθαλμο τρόπο σκέψης σας, σας απαντώ με ανοιχτόμυαλο – αισιόδοξο τρόπο σκέψης όπου με ένα σωστά δομημένο σχέδιο και στοχευμένη προσπάθεια, θα υπάρξει εξυγίανση του Αθλητικού Κέντρου. Τα πάντα είναι θέμα νοοτροπίας στην αντιμετώπιση των πραγμάτων.

Δεσμεύομαι με ειλικρίνεια, σεβασμό απέναντι στους συμπολίτες μου και ευθύνη απέναντι στα νέα παιδιά, τους αθλητές και τους συλλόγους που έχουν επωμισθεί βαρύ φορτίο διεκπεραίωσης του έργου τους, έχοντας απέναντί τους και την τροχοπέδη της Δημοτικής Αρχής, ότι μετά τις εκλογές του 2023 ως νέα Δημοτική Αρχή και προσωπικά ως επικεφαλής, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με τον αθλητισμό, θα προβώ σε πλήρη αφανισμό και απομάκρυνση σε οτιδήποτε έχει μορφή μπάρας ή εισπρακτικού μηχανισμού στην είσοδο του Αθλητικού Κέντρου. Διαβεβαιώνω τους πάντες πως όλα αυτά δεν είναι λόγια ούτε της στιγμής, ούτε εντυπωσιασμού και βέβαια ούτε στο πλαίσιο μιας μικροπολιτικής τακτικής.

Επίσης όπως έχω τονίσει και στις επαφές μου με τους αθλητικού συλλόγου του Δήμου μας, – αρκετούς στήριζα και θα συνεχίσω να στηρίζω προσωπικά – θα προχωρήσω με το «καλημέρα» σε ετήσια οικονομική επιχορήγηση αναλόγως της δράσης και της δυναμικότητας τους ώστε να καλύπτουν τα βασικά έξοδά τους.

Το Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας και οι δραστηριότητές του θα είναι ανοιχτές για όλους. Δεν μπορώ να διανοηθώ κάτι διαφορετικό.

Για όλους όσοι είναι δύσπιστοι με τις προθέσεις και τις δεσμεύσεις μου θα τους αναφέρω τα λόγια του Ronnie Lott «Αν εσύ μπορείς να το πιστέψεις, το μυαλό μπορεί να το πετύχει». Και προσωπικά το έχω πιστέψει και ήδη οι συνεργάτες μου εξετάζουν και μελετούν τα πάντα που έχουν να κάνουν με το Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας»

Όλη η επικαιρότητα