WEB tv Ηλεία

ΚΤΕΛ Ηλείας: Κίνηση μόνο στα δέματα (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Το σκληρό της πρόσωπο στους περισσότερους επαγγελματικούς κλάδους δείχνει όλο αυτό το διάστημα η πανδημία του κορωνοϊού που πλήττει τη χώρα, με τα ΚΤΕΛ να αποτελούν έναν εξ αυτών που έχουν υποστεί σημαντική μείωση των εσόδων τους εξαιτίας της κατακόρυφης μείωσης ενδιαφέροντος από τους πολίτες να χρησιμοποιούν ως μέσο για να φτάσουν στον προορισμό τους τα λεωφορεία.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα μίλησε ο Σταθμάρχης του ΚΤΕΛ Ηλείας Αναστάσιος Μπουρογιαννόπουλος, ο οποίος εστίασε στο μειωμένο ενδιαφέρον των πολιτών για μετακινήσεις και τα ελάχιστα δρομολόγια που έχουν προγραμματιστεί, καθώς και στη χαμένη περίοδο των Χριστουγέννων που καμία σχέση δε θα έχει με τα προηγούμενα χρόνια που ο κόσμος ερχόταν και έφευγε στον σταθμό του ΚΤΕΛ.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η επιβατική κίνηση είναι μειωμένη σε μεγάλο βαθμό, καθώς ο κόσμος δεν μπορεί να μετακινηθεί εάν δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο λόγο. Έχει παρατηρηθεί όμως σημαντική αύξηση στη μεταφορά δεμάτων. Για το διάστημα των εορτών προβλέπεται μικρή αύξηση στο συγκεκριμένο τομέα, αλλά εκτιμάται ότι δεν θα είναι μεγάλη. Τα δρομολόγια έχουν περιορισθεί στο 20%. Μέχρι τώρα τα λεωφορεία εκτελούν δύο δρομολόγια από Πύργο προς Αθήνα και το αντίθετο, αλλά από τη νέα εβδομάδα θα υπάρξει νέο δρομολόγιο στις 12:30 από Πύργο προς Αθήνα και στις 17:30 από Αθήνα προς Πύργο. Όσον αφορά τα τοπικά δρομολόγια, είναι μειωμένα κατά πολύ λόγω lockdown, αφού δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου επιβατική κίνηση. Η μετακίνηση του κόσμου βρίσκεται σε μικρό επίπεδο και δείχνει να φοβάται τις μετακινήσεις. Η περίοδος αυτή που διανύουμε ανέκαθεν παρουσίαζε αυξημένη κίνηση είτε λόγω ελαιοσυγκομιδής, είτε λόγω των εορτών των Χριστουγέννων».

Όλη η επικαιρότητα