Ηλεία

Κυλλήνη: Λιμενάρχης και ιεροψάλτης

Ακούστε το άρθρο

Κάθε Κυριακή πρωί, σε Ιερές Πανηγύρεις  και σε Εσπερινούς και μόνο όταν του το επιτρέπουν τα καθήκοντά του, συμμετέχει αμισθί στη Θεία Λατρεία ευρισκόμενος  στο ψαλτήρι κάποιου ιερού ναού και το εκκλησίασμα πάντα μιλά για καλλικέλαδο ψάλτη.

Ο λόγος για τον αντιπλοίαρχο  του ΛΣ κ. Ιωάννη Φουσέκη , που ήδη συμπλήρωσε  δύο μήνες ως Λιμενάρχης Κυλλήνης, αφού τον περασμένο Οκτώβριο παρέλαβε τη διοίκηση από την ανθυποπλοίαρχο  ΛΣ κ. Βασιλική Ασημακοπούλου.

Νωρίτερα ο ανώτερος αξιωματικός υπηρετούσε στο RTS (Regional Traffic Service) Αντιρρίου που ρυθμίζει τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα -κυκλοφορία του στενού Ρίου – Αντιρρίου. Αθλητικός τύπος και κάποιες φορές ξημερώματα θα τον συναντήσετε να τρέχει στην παραλία της Κυλλήνης.

Η καταγωγή του Αντιπλοιάρχου Λ.Σ.  είναι από χωριό της Ναυπακτίας όπου γεννήθηκε το 1972. Ο πατέρας του ηλικίας 75 ετών σήμερα, ο πατήρ Σωτήριος διακονεί την Εκκλησία της Ελλάδος ως ιερέας στο Αντίρριο. Παπαδοπαίδι λοιπόν ο  Λιμενάρχης και ίσως αυτός να ήταν και ένας λόγος που έγινε και ιεροψάλτης και μάλιστα καλλικέλαδος. Έχει σπουδάσει και Βυζαντινή Μουσική  και περίπου 25 χρόνια προσφέρει αμισθί της υπηρεσίες του ιεροψάλτη. Φυσικά αυτή την περίοδο λόγω κορονοϊού δεν ψάλλει.

Στο Λιμενικό  Σώμα υπηρετεί επιτυχώς από το 1997. Ο Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. Ιωάννης Φουσέκης είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Όλη η επικαιρότητα