Ηλεία Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κ.Ο. Νέας Δημοκρατίας: “Θετική εξέλιξη για την Πατρών Πύργου”

Ενημέρωση για τις εξελίξεις με το έργο που αφορά την Πατρών-Πύργου έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Χαρακτήρισε θετική το γεγονός ότι η Γενική Διεύθυνση για την Εσωτερική Αγορά, τη Βιομηχανία, την Επιχειρηματικότητα και τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις  (DG GROW)  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απεφάνθη ότι η εκ νέου ενσωμάτωση του Πάτρα-Πύργος στη Σύμβαση Παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού είναι συμβατή με το Κοινοτικό Δίκαιο.

“Σήμερα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του πολύπαθου έργου, του οδικού άξονα Πάτρα Πύργος. Πήραμε το πράσινο φως από την ευρωπαϊκή επιτροπή (DG GROW) και προχωράμε στο τελικό στάδιο της διαδικασίας (DG COMP)”, έγραψε ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής  σε ανάρτησή του στο twitter

Απομένει η έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού για να δοθεί ουσιαστικά το “πράσινο φως” να προχωρήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου κάτι που με βάση τις εκτιμήσεις στελεχών του Υπουργείου Υποδομών αναμένεται να γίνει έως το τέλος του χρόνου.

Στόχος είναι να έχει συμβασιοποιηθεί το έργο μέσα στο 2021, αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν την ενδοιασμό τους ως προς την τελική κατάληξη άποψης της Ε.Ε. ως προς την αλλαγή της σύμβασης εκτέλεσης του έργου.

“Έτυχαν πολλά…”

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μας έτυχαν πολλά μαζεμένα», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζοντας την «απόλυτη ικανοποίησή του» για τον τρόπο που έχει λειτουργήσει η ΚΟ αυτό το δύσκολο διάστημα.

«Έχουμε μία σειρά από εμβληματικά νομοσχέδια τα οποία πρέπει να ψηφιστούν, κάποια από αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί και πριν από τα Χριστούγεννα και είναι πολύ σημαντικό σε καμία περίπτωση να μην ανασταλεί το μεταρρυθμιστικό έργο της Κυβέρνησης λόγω COVID» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε, παράλληλα, την ανάγκη «στενής επαφής» των βουλευτών με τις περιφέρειές τους «καθώς περνάμε μέσα από μία βαθιά οικονομική κρίση και η επικοινωνία της πολιτικής της κυβέρνησης, είτε στο μέτωπό της δημόσιας υγείας είτε στο μέτωπό της οικονομίας, πρέπει να είναι πολύ τακτική και η Κοινοβουλευτική Ομάδα προφανώς έχει και αυτόν τον ρόλο, να απορροφά τους ευνόητους και αυτονόητους κοινωνικούς κραδασμούς, που αναπόφευκτα μία τέτοια κρίση θα δημιουργήσει».

Όλη η επικαιρότητα