Ηλεία Πρόσωπα Ηλείας

Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος: Ενώνει τους απανταχού Πυργιώτες- «Αντάμωσαν» ξανά μετά από δεκαετίες…

Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος

Παγκόσμια απήχηση, μέσω του Facebook

«Η τεχνολογία μας φέρνει πιο κοντά»

 Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας, του διαδικτύου και της εξέλιξης…                       

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν τεράστιες ευκολίες με γρήγορη, άμεση και ταυτόχρονη ανταλλαγή πληροφοριών, φωτογραφιών και ειδήσεων μεταξύ ανθρώπων που ζουν σε διαφορετικές πόλεις, χώρες και Ηπείρους…  Κάτι τέτοιο είχε οραματιστεί ο Mark Zuckerberg  και το 2004 δημιούργησε το Facebook, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από το κοινό το 2006, μια διαδικτυακή πλατφόρμα που σου δίνει τη δυνατότητα αυτής της άμεσης και ταυτόχρονης  επικοινωνίας …

Το διαδίκτυο λοιπόν ήταν το μέσο για να πάρει σάρκα και οστά η επιθυμία του Πυργιώτη Κωνσταντίνου Αθανασόπουλου, του ιδρυτή της διαδικτυακής ομάδας «Αγαπάμε την πόλη μας, τον Πύργο », που σχεδόν συμπληρώνει 2.5 χρόνια δυναμικής παρουσίας και αναμνήσεων.!

Πρόκειται για μια επιτυχημένη και πολλά υποσχόμενη διαδικτυακή ομάδα μέσω του Facebook, που αριθμεί σε χιλιάδες μέλη και δίνει τη δυνατότητα να ανταμώσουν ξανά, έστω και «εικονικά», μετά από δεκαετίες άνθρωποι που κατάγονται από τον Πύργο, που έχουν μοιραστεί κοινή ζωή, εμπειρίες και στιγμές και πλέον έχουν εγκατασταθεί σε άλλες πόλεις και χώρες… Παιδιά που βρέθηκαν πριν από πολλές δεκαετίες στις ίδιες σχολικές αίθουσες και  έπαιξαν στις ίδιες αλάνες παιχνίδια της εποχής και που ως έφηβοι περπάτησαν στο Επαρχείο, φλέρταραν στα πίσω σκαλοπάτια του και σίγουρα πήγαν για μπάνιο με το τραίνο στο Κατάκολο και τη Σπιάντζα…

Τα χρόνια πέρασαν και τελειώνοντας το σχολείο, καθένας τους ακολούθησε το δρόμο του, τις σπουδές ή την τέχνη του και μαζί ξεκίνησε η ρουτίνα της καθημερινότητας και οι οικογενειακές υποχρεώσεις…. Και κάπου εκεί χάθηκαν…..

Χάθηκαν μέχρι που βρέθηκαν ξανά και ζωντανεύουν οι μνήμες του τότε μέσα από τη διαδικτυακή ομάδα του κ. Αθανασόπουλου η οποία δίνει τη δυνατότητα προβολής φωτογραφιών που απεικονίζουν μαθητικές εκδρομές, γιορτές,  πρόσωπα, παρελάσεις, καταστάσεις, στέκια  και γειτονιές του Πύργου που σημάδεψαν και σφράγισαν τον Πύργο δεκαετίες πριν…

«Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια …».

Τον Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο τον ξέρετε, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις γέννημα-θρέμμα  Πυργιώτης από τη γειτονιά του Αγίου Σπυρίδωνα, ο οποίος σαν παιδί έχει γράψει ατελείωτες ώρες παιχνιδιού στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής  Αγοράς, την οποία και θυμάται να λειτουργεί ως «η κεντρική αγορά» του Πύργου και πολλές φορές έχει εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για τη μετατροπή της σε αρχαιολογικό Μουσείο, υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να επαναλειτουργήσει στην αρχική της μορφή.  Ο κ. Αθανασόπουλος που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον Πύργο έχει δημιουργήσει μια υπέροχη οικογένεια μαζί με τη σύζυγό του Μαρία και πάντα έψαχνε και συνεχίζει να ψάχνει αιτίες και αφορμές για να προβάλλει τον τόπο του και να συμβάλλει στην ανάδειξή του.

Ως πρόεδρος λοιπόν του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου πριν από χρόνια καθιέρωσε θεματικές εκδηλώσεις με σκοπό να αναδειχθούν ιστορικές γειτονιές  του Πύργου. Μιας πρωτοβουλίας  που βρήκε τεράστια αγάπη και αγκαλιάστηκε από μικρούς και μεγάλους, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.

Μέχρι τώρα έχουν υλοποιηθεί έξι εκδηλώσεις και αφορούν τις γειτονιές του Αγίου Σπυρίδωνος, του Αγίου Χαραλάμπους- γνωστής ως Χαραλαμπόρουγα, – του Σταυροπάζαρου, της Αγίας Βαρβάρας, η πέμπτη εκδήλωση ήταν στη γειτονιά του Κούβελου  και η τελευταία στο πάρκο της οδού Σ.Π.Κ, ενώ η περσινή αναβλήθηκε λόγω του κορωνοιού. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν χορευτικά, ομιλίες, συζητήσεις, προβολή φωτογραφιών και βίντεο από το χθες μέχρι το σήμερα.

Κωνσταντίνος  Αθανασόπουλος: Μεγάλη η αγάπη και η στήριξη από όλους

Μιλώντας στην εφημ. Πατρίς για τη δημιουργία της διαδικτυακής ομάδας, μας είπε «Ειλικρινά δεν μπορούσα να φανταστώ ούτε στο πιο τρελό μου όνειρο αυτή την τεράστια αγκαλιά που συνάντησε αυτή η ομάδα. Είναι μεγάλη η συγκίνηση να βρίσκονται ξανά μετά από 40, 50 και 60 χρόνια, συμμαθητές, φίλοι και συντοπίτες που είναι σκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο. Μια πρωτοβουλία που αγαπήθηκε, στηρίχτηκε και γι αυτό μπόρεσε να εξελιχθεί. Έχουν επικοινωνήσει μαζί μου εκατοντάδες άνθρωποι και μου έχουν εκδηλώσει την αγάπη τους,  ανάμεσά τους και ο Γιώργης Δόξας, ο γιος του αείμνηστου Τάκη Δόξα, του ποιητή μας. Τους ευχαριστώ όλους και συνεχίζουμε όλοι μαζί, για τον Πύργο μας… Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω και το γιο μου που με βοήθησε στην αρχή για να τη στήσω, ήταν πολύτιμη η βοήθεια του γιατί πριν από 2,5 χρόνια δεν είχα ιδέα από διαδίκτυο, ευχαριστώ πολύ και εσάς..»

Όλη η επικαιρότητα