Ηλεία Ιστορικά

Κωνσταντίνος Πέππας: Μοναδικά έργα για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821

Ομοίωμα του τοπικού ήρωα Χαράλαμπου Βιλαέτη και εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Με τον δικό του τρόπο θέλησε να συμμετάσχει στα 200 χρόνια από την επέτειο της ελληνικής επανάστασης του 1821 ο Κωνσταντίνος Πέππας, επί σειρά ετών συνεργάτη της εφημ. «ΠΑΤΡΙΣ».

Ο Κωνσταντίνος Πέππας δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Διευθυντής της εφημ. ΠΑΤΡΙΣ Λεωνίδα Βαρουξή (μαζί στη φωτο) για τις εντυπωσιακές δημιουργίες του.

Ο κ. Πέππας -εκτός από το ταλέντο στην δημιουργία κειμένων και ρίμας- διαθέτει την ικανότητα της δημιουργίας εντυπωσιακών χειροτεχνιών. Είναι αυτό που λέμε πως «πιάνει το χέρι του», κι έτσι όποια ιδέα έχει μπορεί να την κάνει πραγματικότητα με εντυπωσιακά έργα-χειροτεχνίες…

Το αυτό συνέβη και με τη σκέψη που είχε για να δημιουργήσει δυο έργα που αφορούν την επανάσταση του 1821 και το ένα από αυτά σχετίζεται με την περιοχή μας κατά την διάρκεια του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα…

Ειδικότερα ο κ. Πέππας δημιούργησε ένα εντυπωσιακό έργο με τον ήρωα του Πύργου, Χαράλαμπο Βιλαέτη. Ακολουθώντας την τεχνική της χαρακτικής σε μπρούντζο πάνω σε ξύλο, έφτιαξε ομοίωμα του Πύργιου αγωνιστή σε χαρακτηριστική θέση μάχης.

Το άλλο που δημιούργησε ο αυτοδίδακτος καλλιτέχνης-συνεργάτης της ΠΑΤΡΙΣ είναι μια εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που εορτάζεται ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Στο συγκεκριμένο έργο επιλέχθηκε η τεχνική της χρήσης χαλκού πάνω σε ξύλο ενώ η ζωγραφική έγινε με υγρό γυαλί (όπου συμμετείχε και η σύζυγος του κ. Πέππα, Κωνσταντίνα) και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό…

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δημιουργός των έργων είναι διατεθειμένος – κατόπιν συνεννόησης – να τα προσφέρει σε φορείς ή συλλόγους που θα διοργανώσουν εκδηλώσεις που θα σχετίζονται με την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση του 1821.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο κ. Πέππας έπεται και η δημιουργία κι άλλων έργων…

Όλη η επικαιρότητα