Βόλεϊ

Κόροιβος Αμαλιάδας – Βόλεϊ: Πρεµιέρα εκτός µε Πετρούπολη, στον όµιλο και η Άθληση Μυτιλήνης

Το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής θα ξεκινήσει στις 6 Νοεμβρίου.
Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε χθες η κλήρωση της Α2 Εθνικής του βόλεϊ και ο Κόροιβος Αμαλιάδας στην πρεμιέρα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Πετρούπολη που ήταν η μια από τις έξι ομάδες της Αθήνας που κληρώθηκε στον όμιλο των Ηλείων.

Στον ίδιο όμιλο επίσης θα λάβει μέρος, μεταξύ από κλήρωση που έγινε μεταξύ εκείνης και του ΓΕ Ηρακλείου και η Άθληση Μυτιλήνης. Οι άλλες δύο ομάδες του Α΄ Ομίλου είναι η Ολυμπιάδα και ο Άρατος Κιάτου.

Το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής θα ξεκινήσει στις 6 Νοεμβρίου.

Το πρόγραμμα του Α΄ Ομίλου

1η αγωνιστική (6/11)-6η αγωνιστική (11/12)

Άρατος Κιάτου-Άθληση Μυτιλήνης

ΓΣ Πετρούπολης-ΑΣ Κόροιβος

Ρεπό: ΑΕΠ Ολυμπιάς

2η αγωνιστική (13/11)-7η αγωνιστική (18/12)

ΓΣ Πετρούπολης -Άρατος Κιάτου

Άθληση Μυτιλήνης-ΑΕΠ Ολυμπιάς

Ρεπό: ΑΣ Κόροιβος

3η αγωνιστική (20/11)-8η αγωνιστική (8/1)

ΑΕΠ Ολυμπιάς-ΓΣ Πετρούπολης

Άρατος Κιάτου-ΑΣ Κόροιβος

ΡΕΠΟ: Άθληση Μυτιλήνης

4η αγωνιστική (27/11)-9η αγωνιστική (15/1)

Άρατος 1893 ΑΟ Κιάτου-ΑΕΠ Ολυμπιάς

ΑΣ Κόροιβος-Άθληση Μυτιλήνης

Ρεπό: ΓΣ Πετρούπολης

5η αγωνιστική (4/12)-10η αγωνιστική (22/1)

Άθληση Μυτιλήνης-ΓΣ Πετρούπολης

ΑΕΠ Ολυμπιάς-ΑΣ Κόροιβος

Ρεπό: Άρατος Κιάτου

Τι ισχύει για άνοδο και υποβιβασμό

Ο όμιλος του Κοροίβου, έχει πέντε ομάδες και μετά την διεξαγωγή 8 αγωνιστικών, οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα παίξουν στα πλέι-οφ (δύο γύροι), για να καταλάβουν τις θέσεις 1 έως 4 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης του πρωταθλήματος της Α’ Ζώνης. Η 1η της βαθμολογίας θα πάρει την άνοδο στην Pre League.

Οι τρεις τελευταίες του Α΄ Ομίλου θα δημιουργήσουν μαζί με τις τέσσερις τελευταίες του Β΄ Ομίλου, έναν νέο όμιλο (7 συνολικά ομάδες), όπου μεταφέροντας τη βαθμολογία από τους μεταξύ τους αγώνες θα παίξουν στα πλέι-άουτ (δύο γύροι), χωρίς να αγωνιστούν ξανά μεταξύ τους οι ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο. Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με τη βαθμολογία, οι ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις 5 έως 11 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης του πρωταθλήματος της Α’ Ζώνης. Θα υποβιβαστούν από 1 έως 3 ομάδες, αναλόγως το πόσες ομάδες που ανήκουν γεωγραφικά στην Α΄ Ζώνη, θα υποβιβαστούν από την Pre League.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των σωματείων της Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγοριών Κ21 ή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 ή στο Τοπικό Πρωτάθλημα Αγοριών Κ17 της Ένωσης/Περιφέρειας που γεωγραφικά ανήκουν. Στο σωματείο που δεν θα δηλώσει συμμετοχή σε κανένα από τα παραπάνω πρωταθλήματα, θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης τριών (-3) βαθμών από το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών 2021-2022.

Όλη η επικαιρότητα