Μπάσκετ

Κόροιβος: Στη  «μάχη»… του Κυπέλλου

*Στις 5 μ. μ. στο Κλειστό της Ήλιδας κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού , αντιμετωπίζει τον Α.Σ. Καρδίτσας με στόχο την πρόκριση!

Αγωνιστική δράση μετά από πολλούς μήνες για τις ομάδες του μπάσκετ, με αυτές τις Α2 Ανδρών να μπαίνουν στο …χορό με τα παιχνίδια α’ φάσης (μονά) του Κυπέλλου Ανδρών. Μεταξύ των οποίων και του Κοροίβου που αγωνίζεται εντός έδρας στην Αμαλιάδα με αντίπαλο την Καρδίτσα το Σάββατο (σε επίσημο ματς για πρώτη φορά από τον περασμένο Φεβρουάριο! για την ηλειακή ομάδα, η οποία παραμένει σε πολύ υψηλή κατηγορία και φέτος, όπως είναι η Α2 Εθνική). Με έναρξη στις 17.00 το απόγευμα.

Το παιχνίδι ήταν να διεξαχθεί την Κυριακή, αλλά συμφωνήθηκε να γίνει το Σάββατο για να διευκολυνθεί στη μετακίνηση ο Α.Σ. Καρδίτσα. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 5μ.μ. στο Κλειστό της Ήλιδας και θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού, που έχει αποφασίσει η Πολιτεία. Για τον Κόροιβο θα είναι ουσιαστικά ένα τεστ προετοιμασίας καθώς δεν έχει ακόμα συμπληρώσει το ρόστερ του, αφού απομένουν τέσσερις-πέντε μεταγραφές ακόμα. Αν, πάντως, η ομάδα του Κώστα Δελέγκου προκριθεί, θα παίξει για τη 2η αγωνιστική, ξανά στην Ήλιδα, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, με το νικητή του ζευγαριού Τρίτων-Πανερυθραϊκός.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της Α΄ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας

Σάββατο 12/9

Ώρα 5μ.μ.

Κόροιβος -Καρδίτσα

Καβάλα-Αμύντας

 Κυριακή 13/9

Ώρα 4μ.μ.

Παγκράτι-Φίλιππος Βέροιας

Ώρα 5μ.μ.

Ελευθερούπολη-Ψυχικό

Δάφνη Δ.-Ολυμπιακός Β΄

Τρίτων-Πανερυθραϊκός

Οίαξ Ναυπλίου-Απόλλων Πάτρας

Μαρούσι-Αγρίνιο

Οι συνθήκες διεξαγωγής

Η ΕΟΚ, με ανακοίνωση της στο μεταξύ, έκανε γνωστό το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύει στα εθνικά πρωταθλήματα και κύπελλα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων της Γ.Γ.Α. καθορίζει τις προϋποθέσεις τις οποίες οφείλουν να ακολουθήσουν απαρέγκλιτα όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στους αγώνες των Εθνικών πρωταθλημάτων οι οποίοι τελούνται υπό την αιγίδα της ΕΟΚ. Σας επισημαίνουμε ότι όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών όπως ορίζεται στο αγωνιστικό πρωτόκολλο καλαθοσφαίρισης.

  1. Δεκαοκτώ άτομα για κάθε ομάδα (12 αθλητές, 2 προπονητές και άλλα 4 άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται, φυσιοθεραπευτές, παράγοντες κλπ)

2. Τρεις ή τέσσερις κριτές, ανάλογα με τα χρονόμετρα που υπάρχουν σε κάθε γήπεδο

  1. Δύο ή τρεις διαιτητές, ανάλογα τον αγώνα.

4. Ένας γιατρός αγώνα

5. Ένας κομισάριος αγώνα (αν έχει οριστεί)

6. Ένα ή δύο άτομα προσωπικό γηπέδου (φύλακες)

7. Ένας παρατηρητής διαιτησίας (εφόσον έχει οριστεί από την ΚΕΔ/ΕΟΚ)

8. Ένας κάμεραμαν από κάθε ομάδα (αν υπάρχει)

9. Δύο ή τρία άτομα τηλεοπτικού συνεργείου, εφόσον γίνεται απευθείας μετάδοση του αγώνα (live streaming) μετά από γραπτή έγκριση της ΕΟΚ

10. Μέχρι έξι δημοσιογράφοι και οι φωτογράφοι, επιδεικνύοντας την επαγγελματική τους ταυτότητα.

11. Τέσσερις παράγοντες από κάθε ομάδα, οι οποίοι θα κάθονται στην εξέδρα, έχοντας απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους.

12. Τα μέλη του ΔΣ της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΟΚ, επιδεικνύοντας την αντίστοιχη ταυτότητα της ΕΟΚ.

Εντός του αγωνιστικού χώρου θα έχουν δικαίωμα να παρευρίσκονται μόνο οι αναφερόμενοι στις παραγράφους 1,2,3,4& 5. Όλοι οι υπόλοιποι, υποχρεωτικά, θα παρακολουθούν τους αγώνες από την εξέδρα του γηπέδου, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις. Ο αριθμός όσων αναφέρονται στις παραγράφους 11 και 12 δεν θα πρέπει να ξεπερνάει συνολικά τα 20 άτομα.

Κατά την διάρκεια του αγώνα, εξαιρουμένων μόνο των αθλητών που αγωνίζονται, των δύο προπονητών και των διαιτητών, όλοι οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν μάσκα.

Η είσοδος όλων των παρευρισκόμενων ατόμων θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από μόνο μία θύρα.

Όλοι οι προαναφερόμενοι θα πρέπει κατά την είσοδο τους στο γήπεδο να υπογράφουν την κατάσταση του πρωτοκόλλου αγώνων που προβλέπεται από την Γ.Γ.Α (όπου θα αναφέρεται το ονοματεπώνυμο, τα στοιχεία επικοινωνίας, η ώρα εισόδου, η ύπαρξη τυχόν συμπτωμάτων). Τις καταστάσεις θα διατηρούνται από το γηπεδούχο σωματείο για δεκαπέντε (15) ημέρες από την διεξαγωγή του αγώνα, και μετά θα καταστρέφονται.

Η τήρηση όλων των παραπάνω υγειονομικών υποχρεώσεων των εισερχομένων στο γήπεδο θα γίνεται με την ευθύνη του εκάστοτε γηπεδούχου σωματείου”.

Όλη η επικαιρότητα