Ηλεία

Κώστας Αλεξανδρόπουλος: Να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών μας

Αποφασισμένη να τηρήσει το νόμιμο  πλαίσιο λειτουργίας των παραλιακών  καντινών,   μέσα από τις ασφυκτικές και περιοριστικές διατάξεις που θέτει το Προεδρικό Διάταγμα του Κυπαρισσιακού κόλπου αλλά και των μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορονοιού, είναι η Δημοτική Αρχή Ζαχάρως.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δήμαρχος κ Κώστας Αλεξανδρόπουλος, «με όρους νομιμότητας, ισότητας  και διαφάνειας οι ελεγκτικοί μηχανισμού του Δήμου, σε συνεργασία με όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς ξεκίνησαν ελέγχους προκειμένου να τηρηθούν και να εφαρμοστούν όλες οι αναγκαίες διατάξεις , για την ομαλή και νόμιμη λειτουργία όλων των αδειοδοτημένων καντινών αλλά και για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας των πολιτών.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ Αλεξανδόπουλος  «σαν  Δημοτική Αρχή είμαστε  διατεθειμένοι  να στηρίξουμε  τους επαγγελματίες της περιοχή  προκειμένου να τονωθεί η τοπική οικονομία κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ειδικά μάλιστα σε μία δύσκολη χρονιά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών.

Όμως σε καμία των περιπτώσεων δεν θα επιτρέψουμε μεμονωμένες περιπτώσεις  παρανομιών  και αυθαιρεσιών  που θα θέσουν σε κίνδυνο την λειτουργία του συνόλου των καντινών καθώς και την υγείας των πολιτών και των επισκεπτών της περιοχής μας» σημείωσε ο δήμαρχος Ζαχάρως .

Έλεγχος…σφράγισμα και μετά αυτόφωρο

Στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας οδηγήθηκε ιδιοκτήτης καντίνας της περιοχής της Ζαχάρως, ο οποίος λειτουργούσε παρανόμως την κάντινα του, αφού μετά από έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών του είχε επιβληθεί η διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης του για διάστημα  δύο ημερών.

Παρόλα αυτά όμως, συνέχισε την λειτουργία της καντίνας και μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε η αστυνομία συνελήφθη και στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Όλη η επικαιρότητα