Ηλεία

Κώστας Ζαγοριανός: Ανατροπή στην υπόθεση του ναυτικού από την Κάλυμνο

Ο Εισαγγελέας Εφετών της Πάτρας άσκησε έφεση για την υπόθεση επικοινωνίας με το παιδί του

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» η απόφαση με την οποία κηρύχθηκε αθώα η μητέρα από χωριό της περιοχής του Πύργου που κατηγορείτο για παρεμπόδιση της επικοινωνίας του εν διαστάσει συζύγου της, Κώστα Ζαγοριανού με την κόρη τους της οποίας έχει την επιμέλεια, εφεσιβλήθηκε άμεσα από τον Εισαγγελέα Εφετών της Πάτρας.

Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση που με βάση δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Πύργου, ο πατέρας δικαιούται να παραλαμβάνει στον τόπο κατοικίας του (Κάλυμνο) το παιδί στις εορτές των Χριστουγέννων, Πάσχα και για ενάμιση μήνα κάθε καλοκαίρι.

Η απόφαση αυτή όμως όπως υποστηρίζει η πλευρά του ναυτικού, ουδέποτε υλοποιήθηκε, όπως ουδέποτε υλοποιήθηκαν οι προσωρινές διαταγές του Πρωτοδικείου Κω που είχαν προηγηθεί και που διέτασσαν την μητέρα να παραδίδει το παιδί στον πατέρα σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Παρ’ όλα αυτά, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πύργου την Τρίτη 20/7 κήρυξε αθώα την μητέρα με το σκεπτικό ότι η ίδια έκανε ό,τι μπορούσε να παρακινήσει το παιδί να ακολουθήσει τον πατέρα του πλην όμως αυτό αντιδρούσε.

Φαίνεται ότι το σκεπτικό αυτό δεν έπεισε τον Εισαγγελέα Εφετών που θεώρησε την απόφαση εσφαλμένη και γι’ αυτό μετά από αίτηση του δικηγόρου του πατέρα, κ.Θοδωρή Αντωνόπουλου, άσκησε Έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης.

Κατόπιν αυτού η υπόθεση θα εκδικασθεί από την αρχή στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου.

Το χρονικό

Την συγκεκριμένη υπόθεση είχε αναδείξει τον περασμένο Μάιο η εφ. «Πατρίς» και η ΟΡΤ μέσω της οποίας ο κ. Ζαγοριανός κατήγγειλε πως η πρώην σύζυγος του και η οικογένεια της δεν του επιτρέπουν να βλέπει το παιδί όπως προβλέπει η δικαστική απόφαση.

Στις 14 Ιουλίου, ο μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού ήρθε στον Πύργο με τους γονείς του προκειμένου να πάρουν την μικρή. Παρά το γεγονός μάλιστα πως συμφώνησαν να περάσουν πρώτα 2 -3 μέρες προκειμένου η κόρη του να τον συνηθίσει, όταν ήρθε η ώρα να την πάρει και να φύγουν, τότε η μητέρα τους το αρνήθηκε.

Υπέβαλλαν μήνυση, η πρώην σύζυγός του δικάστηκε όμως το δικαστήριο την αθώωσε με το σκεπτικό ότι η ίδια έχει κάνει τα πάντα αλλά το παιδί επιμένει να μην θέλει να δει τον πατέρα του.

Όλη η επικαιρότητα