ΕΠΣ Ηλείας

Κώστας Σκαρτσιάρης: «Η χώρα που γέννησε τον αθλητισµό πλέον τον θεωρεί… αλητισµό!»

Θέση για τα τεκταινόμενα στον χώρο του αθλητισμού πήρεο προπονητής ποδοσφαίρου και καθηγητής φυσικής αγωγής Κώστας Σκαρτσιάρης.

Με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook o Υπεύθυνος της Ακαδημίας «Αίολος Πύργου», σχολιάζει με καυστικό τρόπο την πλήρη – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων – αναστολή στην οποία έχουν μπει όλες οι αθλητικές δραστηριότητες καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως η χώρα που γέννησε τον αθλητισμό πλέον τον θεωρεί περιττό και ασήμαντο.

Συγκεκριμένα, ηανάρτηση του Κώστα Σκαρτσιάρη αναφέρει:

«ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ!

Υποτίμηση από όλους και παντού. Ξεκινώντας από την παιδική ηλικία.

Έχεις γυμναστική στο σχολείο, πας με τζιν, βάζεις μια φόρμα από πάνω την ώρα του μαθήματος και όλα καλά. Ο γυμναστής και το μάθημά του, είναι το ρεπό της ημέρας.

Πας 16-17-18 ετών και πρέπει να σταματήσεις να αθλείσαι γιατί πρέπει να διαβάζεις! Γιατί ο αθλητισμός σου τρώει χρόνο. Επειδή οι γονείς ξέρουν καλύτερα από τον οποιονδήποτε ειδικό.

Δημιουργήσαμε μια κοινωνία παχύσαρκων και υπερηλίκων που καταστρέφει και τις επόμενες γενιές.

Οι πολιτικοί (κάθε χρώματος, κόμματος και ιδεολογίας, όλοι μεταπολεμικά) και οι ιατρικοί επιστήμονες, αποδεδειγμένα ένα χρόνο τώρα, θεωρούν τον αθλητισμό περιττό. Επειδή έτσι. Σιγά μωρέ και τι έγινε? Πάτα 6, στείλε sms και αθλήσου!

Επειδή εκείνοι, έβαζαν την φόρμα πάνω από το τζιν.

Λες ανοίξτε τον αθλητισμό και η απάντηση είναι, μα τόσα άλλα είναι κλειστά. Εστίαση, λιανεμπόριο και ένα σωρό επαγγέλματα.

Όλα σε ένα τσουβάλι!!

Νούμερο ένα επικινδυνότητα έχουν οι παχύσαρκοι και οι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα, αλλά ο αθλητισμός κλειστός. Ένα χρόνο τώρα, τα παιδιά στους υπολογιστές και στα τάμπλετ και όχι στα γήπεδα.

Οι αυριανοί ενήλικες με υποκείμενα νοσήματα. Και νωρίτερα από την δική μας γενιά!!

Συμπέρασμα:

Η χώρα που γέννησε τον αθλητισμό είναι η μόνη χώρα που υποτιμάει τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ και όσους τον υπηρετούν.

Η χώρα που γέννησε τον αθλητισμό, του έβγαλε το θ. Τον θεωρεί ΑΛΗΤΙΣΜΟ!!».

Όλη η επικαιρότητα