Ηλεία

Κ. Αλεξανδρόπουλος: Βελτίωση καθημερινότητας και νέες παρεμβάσεις

Η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών της Ζαχάρως αποτελεί όλο αυτό το διάστημα βασικό στόχο της δημοτικής αρχής, με τη δρομολόγηση σημαντικών έργων και παρεμβάσεων που τείνουν προς την κατεύθυνση αυτή να γίνονται γνωστές στο κεντρικό δελτίο της ΟΡΤ προχθές από τον ίδιο το δήμαρχο Ζαχάρως-Φιγαλείας Κώστα Αλεξανδρόπουλο.

Εν μέσω πανδημίας και υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, δρομολογούνται έργα που θα φέρουν ανάπτυξη στο δήμο και θα τον εκσυγχρονίσουν. Όπως τόνισε ο κ. Αλεξανδρόπουλος ο αγώνας τους είναι καθημερινός και συστηματικός, εστιάζοντας εν συνεχεία στο έργο αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης για το οποίο έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και βρίσκεται σε φάση δημοπράτησης. Πρόκειται για έργο που θα εκτείνεται από το Χρυσοχώρι μέχρι τη Ζαχάρω, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόοδο της διαδικασίας για τη μελέτη του εσωτερικού δικτύου που είναι παλιό και θα χρειαστεί πλήρη εκσυγχρονισμό.

Σημείωσε ακόμα πως θα ακολουθήσει μελέτη για υδρόμετρα και για τηλεμετρία που έχουν εγκριθεί, εκτιμώντας πως τα τρία αυτά έργα θα εκσυγχρονίσουν το σύστημα ύδρευσης, θα προσφέρουν ποιοτικότερο νερό στους πολίτες, θα επιτρέψουν στο δήμο να έχει τον πλήρη έλεγχο και τη δυνατότητα να εντοπίζει άμεσα τις βλάβες και τις διαρροές και τέλος θα δώσουν την ευκαιρία να μειωθεί το υψηλό κόστος για τους δημότες προς την ΔΕΥΑ Ζαχάρως που διαθέτει εκ των υψηλότερων τελών ύδρευσης πανελλαδικά, κάτι που ο ίδιος ο κ. Αλεξανδρόπουλος ελπίζει ότι θα συμβεί εντός του επόμενου έτους.

Ξεκινά και το Πολύκεντρο

Επόμενο σημαντικό έργο αυτό του Πολύκεντρου, που μετά από μεγάλη προσπάθεια επετεύχθη η απεμπλοκή του έγκαιρα και όπως ενημέρωσε ο κ. Αλεξανδρόπουλος έχουν ήδη σταλθεί όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα στον εργολάβο που έχει κατοχυρωθεί το έργο, ενώ εντός των προσεχών 15 ημερών θα υπογραφεί η σύμβαση και σύντομα θα εγκαταστήσει το εργοτάξιο του. «Αυτό θα δημιουργήσει μία νέα γειτονιά που θα δώσει χαρά και θα είναι όμορφη για τους δημότες μας, κάτι που έχει ανάγκη η κοινωνία μιας και έχει στερηθεί τέτοιων έργων για χρόνια», είπε κλείνοντας.

Όλη η επικαιρότητα