Ηλεία

Κ. Θεοδωρόπουλος στην εφ.Πατρίς: «Ο παγετός ένα ακόμη πλήγμα για την κτηνοτροφία»

Ο παγετός ειδικά στα ορεινά του νομού Ηλείας προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στους κτηνοτρόφους προσθέτοντάς τους ακόμη ένα στα ήδη σωρευμένα σύμφωνα με δηλώσεις στην “Πατρίς” του κ. Κώστα Θεοδωρόπουλο πρόεδρο του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ηλείας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κτηνοτρόφων  Ηλείας κ.  Κώστας Θεοδωρόπουλος δήλωσε:  «Ο παγετός των δύο ημερών προκάλεσε προβλήματα στην κτηνοτροφία ειδικά στα ορεινά. Και μιλάμε για ακόμη ένα πρόβλημα στα ήδη υπάρχοντα. Ο κλάδος μας

επλήγη από πέρυσι με την έναρξη της πανδημίας και από τότε έχουμε λάβει μια πενιχρή αποζημίωση.

Συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2020 δόθηκε μια αποζημίωση για γέλια και για κλάματα, 3,80 ευρώ την προβατίνα, ότι χειρότερο για τον κτηνοτρόφο. Δηλαδή μία μπάλα τριφύλι. Ακόμη περιμένουμε οικονομική ενίσχυση.

Ζητάμε άμεσα μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ. Αυτό ζητάμε και δεν έχουμε δει ακόμη ανταπόκριση. Η παγκόσμια εξάπλωση της πανδηµίας του κορωνοϊού έχει επηρεάσει δραµατικά όλη την αλυσίδα αξίας του πρωτογενούς τοµέα, με αποτέλεσμα και οι κτηνοτρόφοι,  να βιώνουμε µέρες αγωνίας για την επιβίωση του κλάδου μας που στην Ηλεία φθίνει μέρα τη μέρα.Κάνουμε έκκληση και μέσω των Ενώσεών μας να μας στηρίξει η κυβέρνηση τώρα για να συνεχίσουμε την παραγωγή κρέατος, γαλακτοκομικών και κτηνοτροφικών προϊόντων γενικά, γιατί αύριο θα είναι αργά. Ως κτηνοτρόφοι είμαστε έτοιμοι για διεκδικήσεις»

Όλη η επικαιρότητα