Αχαϊα Ηλεία Πολιτική

Κ. Καραμανλής: «Είπαμε πως θα γίνει η Πατρών – Πύργου και τηρούμε τη δέσμευση»

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή είχε η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου, με επίκεντρο την Πατρών-Πύργου και τα μεγάλα έργα της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δεσμεύτηκε ότι ο δρόμος θα γίνει κανονικά τονίζοντας χαρακτηριστικά «είπαμε πως θα γίνει Πατρών-Πύργου και τηρούμε αυτή τη δέσμευσή μας».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση από το γραφείο της κ. Αλεξοπούλου «η Πατρών – Πύργου, θυσιάστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να εξυπηρετήσει συμφέροντα και να κάνει τους “κουμπάρους” του καναλάρχες. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μεθοδικά, και σε συνεννόηση με τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Ανάπτυξης (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πέτυχε την αλλαγή της στάσης της Κομισιόν για τη χρηματοδότησή του, θέτοντάς το ξανά σε τροχιά υλοποίησης. Το έργο είναι δυνατόν να ξεκινήσει εντός του 2021 και η κατασκευή του τεχνικά είναι χρονικού διαστήματος δυόμιση θερινών περιόδων.

Παράλληλα, η δέσμευση για δημοπράτηση των έργων οδικής ασφάλειας μέσα στο 2021 τηρήθηκε και οι διαδικασίες συμβασιοποίησης είναι ήδη σε εξέλιξη. Εξάλλου το νέο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο πρόσφατα ψηφίστηκε στην Βουλή προσανατολίζεται ακριβώς σε αυτό τον στόχο. Στη σύντμηση των χρόνων ανάθεσης και εκτέλεσης των έργων, ώστε η χώρα να μπορέσει να ξεμπλοκάρει όλα τα μεγάλα έργα και να ξεκινήσει τάχιστα τα καινούργια.

Η μετά Covid εποχή, πρέπει να μας βρει σε τροχιά ανάκαμψης, με υλοποίηση όλων των έργων, ώστε να δημιουργήσουμε πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, να μειώσουμε την ανεργία και να δώσουμε ώθηση στην οικονομία της Αχαΐας και ευρύτερα της Δυτικής Ελλάδας».

Όλη η επικαιρότητα