Ηλεία

Κ.Υ. Πύργου: «Εμβόλιο και γρήγορα» – Τι λένε οι πολίτες για τον εμβολιασμό

Παρότι η Ηλεία έχει μείνει αρκετά πίσω όσον αφορά τους εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό, εν τούτοις τις τελευταίες εβδομάδες προσπαθεί να καλύψει το … χαμένο έδαφος και ο πληθυσμός της να χτίσει το απαραίτητο τείχος ανοσίας ενάντια σε αυτόν τον ύπουλο ιό.

Έτσι λοιπόν η εφημερίδα «Πατρίς» επισκέφτηκε για δεύτερη συνεχή μέρα το Κέντρο Υγείας Πύργου, όπου διεξάγεται και ο εμβολιασμός ενός μεγάλου αριθμού κατοίκων όχι μόνο της πρωτεύουσας του νομού, αλλά και άλλων περιοχών και μίλησε τόσο με τον ιατρό και υπεύθυνο εμβολιασμού κο Παντελή Πασχαλίνο, όσο και με πολίτες οι οποίοι έκαναν το εμβόλιο.

Και όλοι τους είχαν ένα πράγμα μόνο να πουν.

“Κάντε το εμβόλιο αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να νικήσουμε αυτή την Πανδημία”.

«Όλοι έρχονται στο Κέντρο Υγείας Πύργου για να εμβολιαστούν»

Χαρακτηριστικά ο κος Παντελής Πασχαλίνος ιατρός ωτορινολαρυγγολόγος τόνισε για την σημερινή κατάσταση με τον εμβολιασμό στον Πύργο και στην Ηλεία.
«Το ότι έχουμε μείνει κάπως πίσω στους εμβολιασμούς, είναι επειδή στην αρχή η παραλαβή των εμβολίων ήταν μικρή, τώρα όμως έχει πολλαπλασιαστεί ο αριθμός και πιστεύω ότι ίσως να περάσουμε και τις άλλες περιοχές.

Εμείς είχαμε μία εμβολιαστική γραμμή, ενώ εδώ και δύο μήνες έχουμε τρεις εμβολιαστικές γραμμές. Από 60 με 80 ραντεβού που κάναμε, τώρα κάνουμε 300. Άρα θα φτάσουμε σε πολύ υψηλό αριθμό. Αν συνεχίσουμε έτσι θα είμαστε από τις πρώτες περιοχές της χώρας σε εμβολιασμό.

Αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει να εμβολιάζουμε κάθε μέρα 280 με 300 πολίτες και όλα τα ραντεβού είναι κλεισμένα. Ο κόσμος έρχεται να κάνει το εμβόλιο ευχάριστα».

«Έχουν υπερτονίσει τις παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca»

Όσον αφορά τώρα τον φόβο που υπάρχει για το εμβόλιο της AstraZeneca o κος Πασχαλίνος δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ο κόσμος φυσικά και φοβάται με αυτά που ακούει ή διαβάζει στο διαδίκτυο, τα οποία θεωρώ ότι είναι υπερβολικά. Έχουν υπερτονίσει τις παρενέργειες αυτού του εμβολίου και ο κόσμος δεν θέλει να το κάνει.

Μας ρωτάνε τι εμβόλιο κάνουμε και ακυρώνουν τα ραντεβού που έχουν με τα άλλα Κέντρα Υγείας που κάνουν το AstraZeneca και έρχονται σε μας. Έτσι βλέπεις τα άλλα Κέντρα Υγείας να έχουν ελάχιστα ραντεβού και εμείς να είμαστε γεμάτοι, να μην παίρνουμε ανάσα».

«Ο ιός δεν κοιτάζει ηλικίες»

Επίσης ο κος Πασχαλίνος καλεί και τους νέους ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο, προκειμένου να ανασάνουμε από τον ιό πολύ πιο γρήγορα.

«Και οι νέοι θα πρέπει να εμβολιαστούν, να μη στηρίζονται στο ότι επειδή είναι νέοι θα νοσήσουν ελαφρά ή δεν θα νοσήσουν, γιατί και μερικοί νέοι μπορεί να καταλήξουν στην εντατική. Πρέπει όλοι να εμβολιαστούν, ιδιαίτερα οι άνω των 50, που δεν πρέπει να το σκέφτονται, αφού δεν έχουν άλλη επιλογή.

Θα ήθελα εδώ να επιβραβεύσω τις προσπάθειες του νοσηλευτικού προσωπικού, που υπερβάλλει τις δυνάμεις του και δουλεύει χωρίς ρεπό και Σαββατοκύριακα, ενώ ακόμα δεν έχουν πληρωθεί οι εφημερίες. Αυτοί είναι οι ήρωες του εμβολιαστικού, οι νοσηλεύτριες μας».

«Είναι μόνο φήμες»

Τέλος για τις πληροφορίες που υπάρχουν για τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer ο κος Πασχαλίνος αναφέρει.

«Για την τρίτη δόση είναι μόνο φήμες, θα ενημερωθούμε το φθινόπωρο, όπως μας έχουν πει».

«Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι»

Για τον εμβολιασμό και την αναγκαιότητα του προκειμένου πολύ σύντομα η χώρα μας να είναι ελεύθερη από τον κορωνοϊό, αναφέρθηκαν και πολίτες οι οποίοι εμβολιάστηκαν χθες το πρωί στο Κέντρο Υγείας Πύργου.

Ο κος Παναγιώτης Δημητρόπουλος τόνισε σχετικά:

«Είναι η δεύτερη δόση που κάνω και για αυτούς που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, πρέπει να πω ότι για την ώρα κανείς δεν ξέρει για το που γέρνει η πλάστιγγα. Σε αυτούς που αμφισβητούν τα οφέλη του εμβολιασμού ή σε μας που ερχόμαστε και κάνουμε το εμβόλιο. Αυτό θα φανεί μελλοντικά, ποιοι έχουν δίκιο. Πιστεύω ότι έχουμε δίκιο εμείς. Πρέπει όλοι να εμβολιαστούν και δεν πρέπει κανείς να ακούει όλους τους συνωμοσιολόγους. Αν θέλουν να βγάλουν δισεκατομμύρια οι εταιρείες δεν είναι ανάγκη να τα βγάλουν με αυτό τον τρόπο».

Από την πλευρά της η κα Βασιλική Καραλή ανέφερε:

«Είναι η δεύτερη δόση που κάνω και όλα πήγαν μία χαρά. Δεν φοβήθηκα καθόλου και θέλω να πω σε όλο τον κόσμο ότι πρέπει να εμβολιαστούν όλοι. Είναι για την υγεία όλων. Καλό είναι λοιπόν να εμβολιαστούμε».

Τέλος η κα Ευσταθία Καραλή πρόσθεσε:

«Από το Φλεβάρη μήνα έχω κάνει το εμβόλιο, γιατί ανήκω σε ευπαθή ομάδα. Πρέπει να το κάνουν όλοι, δεν φοβήθηκα καθόλου, αφού ενημερώθηκα από τον γιατρό μου ότι ήταν υποχρεωτικό να κάνω το εμβόλιο. Δουλεύω και σε μονάδα με γέροντες και έπρεπε να το κάνω το εμβόλιο και για τη δική τους ασφάλεια και για μένα φυσικά».

Τα επίσημα στοιχεία από το gov.gr για την Ηλεία

ΧΑΡΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΗΛΕΙΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το gov.gr στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΛΕΙΑΣ έχουμε:

1) Εμβολιαστική κάλυψη με τουλάχ. 1 δόση: 28.29%
2) Δείκτης θετικότητας ελέγχων: 0.26%
3) 7-ήμ. ΚΜΟ κρουσμάτων / 100.000 κατοίκους: 6.8
4) Εβδομαδιαία τάση: Σταθερή

Όλη η επικαιρότητα