Ελλάδα

Λαμία: Το πέρασαν για κατσαρίδα αλλά ήταν δηλητηριώδες έντομο

Ακούστε το άρθρο

Το έντομο που περιέχει δηλητήριο έκανε την εμφάνισή του και προκάλεσε αναστάτωση.

Ολοένα και πληθαίνουν οι εμφανίσεις του δηλητηριώδους υδρόβιου εντόμου «Λιθόκερος» στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Λαμία! Το συγκεκριμένο έντομο που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, εθεάθη στο πεζοδρόμιο έξω από το Πολυκατάστημα «Πολιτικός» στο κέντρο της Λαμίας και προσέλκυσε πολλά βλέμματα, αλλά συγχρόνως προκάλεσε και τρόμο στους περαστικούς.

Ο Λιθόκερος είναι σαρκοφάγο έντομο που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 12 εκατοστά, το δάγκωμα του είναι ισχυρό και επίπονο ακόμη και για τον άνθρωπο, ενώ είναι θανατηφόρο για μικρά οστρακόδερμα, ψαράκια και μικρά αμφίβια. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η πρώτη του εμφάνιση ήταν και πάλι στη Λαμία, πριν από ακριβώς τρία χρόνια, όταν έκανε «βόλτες» έξω από το Δημαρχείο στην πλατεία Ελευθερίας.

Το ξανακούσαμε, το 2019, όταν είχε δαγκώσει ένα 10χρονο αγοράκι που έκανε μπάνιο με την οικογένειά του στην παραλία Λακκόπετρα στην Αχαΐα και το 2020 είχε εμφανιστεί στον Πλαταμώνα. Αρχές του προηγούμενο μήνα εντοπίστηκε σε περιοχή του Βόλου και λίγες ημέρες αργότερα το είδαν και στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Λάρισας κοντά στο ποτάμι.

Όλη η επικαιρότητα