Ηλεία

Λαϊκή συσπείρωση Ήλιδας για δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας

Η τοποθέτηση των δημοτικών συμβούλων εκλεγμένων με την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας της 01/02/2021, που διεξάγεται δια περιφοράς.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με την εμφάνιση και του δεύτερου κύματος της πανδημίας είχε τονίσει ότι μπορεί και το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάζει, δίνοντας τη δυνατότητα στις παρατάξεις αλλά και ατομικά στους δημοτικούς συμβούλους να έχουν έναν ουσιαστικό ρόλο, και τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό να παίρνονται. Αυτό το είχαμε ζητήσει προφορικά αλλά και γραπτά με τις τοποθετήσεις μας στις 30/05/2020 και 31/08/2020.

Θεωρούμε ότι η έξαρση της πανδημίας δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για να παραλύσει τελείως το Δημοτικό Συμβούλιο.

Την πανδημία βέβαια έχει εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση και έχει εξαπολύσει την πιο σφοδρή επίθεση, για λογαριασμό του κεφαλαίου, ενάντια σε εργασιακά ( κατάργηση 8ωρου ), δημοκρατικά ( απαγόρευση συγκεντρώσεων ), κοινωνικά ( υγεία-παιδεία ) δικαιώματά μας.

Προτείνουμε το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάζει με φυσική παρουσία των μελών του στο συνεδριακό κέντρο στην αίθουσα εκδηλώσεων. Ο χώρος προσφέρεται γιατί οι αποστάσεις μπορούν να κρατηθούν, αφού σε έναν χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει 250 άτομα μπορούν να οριστούν 35 θέσεις με την απαιτούμενη απόσταση.
Η συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη μπορεί να γίνει αφού ο Δήμος εξασφαλίσει την τεχνική υποδομή, γιατί δεν διαθέτουν τέτοια όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι. Η μοναδική φορά που έγινε συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη δεν ήταν ότι καλύτερο για όσους συμμετείχαμε εκεί.

Δια περιφοράς μπορεί να γίνει σε περίπτωση που η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει θέματα τρέχοντα υπηρεσιακά. Και επειδή η σημερινή ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τέτοια θέματα για το λόγο αυτό συμμετέχουμε στη σημερινή συνεδρίαση. Η δια περιφοράς συνεδρίαση δεν μπορεί να γίνεται σε συνεχόμενες συνεδριάσεις, γιατί έτσι αποκλείονται οι παρατάξεις από την διαδικασία των ερωτήσεων αλλά και δεν τους δίνεται η δυνατότητα να θέσουν θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης.

Περιμένουμε από τη Δημοτική Αρχή να πάρει υπόψη της τις παρατηρήσεις μας και να οργανώσει ανάλογα τις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σημειώνουμε ότι περιμένουμε να έρθει για συζήτηση, με φυσική παρουσία, η προγραμματική σύμβαση για το διυλιστήριο του φράγματος Πηνειού.

Κολόσακας Άγγελος
Λοχοβίτης Νίκος

Όλη η επικαιρότητα