Ηλεία

Ένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού στα Λεχαινά – Εμβολιασμός 40 πολιτών καθημερινά στο Κ.Υ. Γαστούνης

Το Κέντρο Υγείας Γαστούνης ξεκίνησε ήδη την λειτουργία του και ως  Εμβολιαστικό Κέντρο. Ο εμβολιασμός σε αυτή τη φάση, αφορά τους  πολίτες ηλικιακής  ομάδας από 60 έως 65 ετών. Εμβολιάζονται καθημερινά 40 πολίτες.

Το εμβολιαστικό Κέντρο λειτουργεί καθημερινά εκτός Κυριακής από τις 8.00πμ κατόπιν ραντεβού. Για το κλείσιμο ραντεβού οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στα φαρμακεία, στο ΚΕΠ και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα gov.gr.

Ο εμβολιασμός γίνεται με το εμβόλιο της AstraZeneca. Η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου πραγματοποιείται ομαλά  με τακτική προσέλευση των πολιτών και πληρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας. Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται από Ιατρούς, Νοσηλευτικό προσωπικό και Επισκέπτρια Υγείας. Οι υπόλοιπες παροχές υγείας  για τους πολίτες συνεχίζουν να παρέχονται κανονικά.

Λεχαινά: Ένας θετικός

Στα Λεχαινά σήμερα πραγματοποιήθηκαν 143 rapid test, με θετικό μόνο ένα.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία των Δημοτών, σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, συνεχίζει τις δράσεις της, για την  καθημερινή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του Δήμου, με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται:

Αύριο Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου της Βάρδας από τις 09:30 έως τις 13:30.

Μεθαύριο Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στο Νεοχώρι, στο Καφενείο της Ψυχογιού Χρυσούλας (απέναντι από την εκκλησία),  από τις 09:30 έως τις 13:30

Οι Δημότες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου, συστήνει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19, (αποφυγή συνωστισμού, χρήση μάσκας, χρήση γαντιών, τήρηση απαιτούμενων αποστάσεων).

Δωρεά Υγειονομικού

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ. παρέλαβε σήμερα τη δωρεά υγειονομικού υλικού από τον κ. Σούλη Χρήστο, οικονομολόγο, και Πρόεδρο της Νομαρχιακής της Ν.Δ. Βορείου Τομέα Αθηνών (χίλιες πεντακόσιες προστατευτικές μάσκες και εξήντα τεστ αντιγόνου και αντισωμάτων).

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του, στον Ηλείο στην καταγωγή          κ. Σούλη Χρ. για την αρωγή του, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η πράξη αυτή ανθρωπιάς προς τον συνάνθρωπο, αποτελεί φάρο αλληλεγγύης, δείχνοντας πως μόνο ενωμένοι, μπορούμε να ξεπεράσουμε, την δύσκολη υγειονομική κρίση της πανδημίας στη χώρα μας.

«Ελπίζουμε η ευγενική πράξη του κ. Σούλη Χρ. να βρει πολλούς μιμητές» δήλωσε ο δήμαρχος.

Όλη η επικαιρότητα