Ηλεία

Λιμάνι Κατακόλου: Χρηματοδότηση 285 χιλ. ευρώ από το «Φιλόδημος ΙΙ» – Συνδετικός κρίκος για τα μελλοντικά έργα

Ακούστε το άρθρο

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 285.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

Μια ακόμα σημαντική χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε με δικαιούχο φορέα το  Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου (Δ.Λ.Τ.Π.), αποτελώντας σημαντική εξέλιξη για όλα τα σχετικά έργα που αφορά.

Πρόκειται για την ένταξη Πράξης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης VII «Σύνταξη / Επικαιροποίηση Σχεδίων και Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και Δημοτικών Λιμενικών Γραφείων».

Ειδικότερα πρόκειται για την ένταξη στο Πρόγραμμα της Πράξης «Επικαιροποίηση Masterplan, Μελέτες Λιμενικών Έργων και ΣΜΠΕ Λιμενικών Εγκαταστάσεων αρμοδιότητας Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου», συνολικού  προϋπολογισμού 285.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με δικαιούχο φορέα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου.

Για την εξέλιξη αυτή, που κοινοποιήθηκε προχθές μέσω της σχετικής απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών, έκανε αναφορά ο δήμαρχος Πύργου και πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Π. Τάκης Αντωνακόπουλος, τονίζοντας ότι «Η διεκδικητικότητα, η επιμονή, η σωστή προεργασία και η ικανή μεθόδευση, φέρνουν για μια ακόμα φορά αποτελέσματα. Η χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ»  για την Επικαιροποίηση του Masterplan, και Μελέτες Λιμενικών Έργων και ΣΜΠΕ Λιμενικών Εγκαταστάσεων αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, συνολικού ύψους προϋπολογισμού 285.000 ευρώ, είναι σαφώς μια τέτοια περίπτωση.

Πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη γιατί η υλοποίηση των προαναφερόμενων, μεταξύ άλλων, συμβάλει καθοριστικά στο να συμβαδίσει το πλαίσιο των έργων με την υφιστάμενη κατάσταση και τα μελλοντικά έργα, ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα τους».

Ο κ. Αντωνακόπουλος πρόσθεσε πως «Είναι γνωστό και ήδη αποδεδειγμένο έμπρακτα, πως έχουμε ευρύτερο πλάνο για τη συνολική αναβάθμιση του λιμανιού μας. Με κάθε έργο και κάθε κίνηση που θα αλλάξει την εικόνα του λιμανιού, θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν και θα δημιουργήσει νέες προοπτικές ανάπτυξης. Όλες οι κινήσεις μας ως τώρα, όσο κι αυτές που πρόκειται να ακολουθήσουν – και θα είναι πολλές – είναι μόνο προς αυτή την κατεύθυνση».

Όλη η επικαιρότητα