Ηλεία

Λουτρά Καϊάφα: Θεραπεία και ευεξία

Τη δυνατότητα να απολαύσουν το θεραπευτικό τους μπάνιο στα λουτρά του Καϊάφα έχουν πλέον οι επισκέπτες από την χώρα μας αλλά και το εξωτερικό,  μετά την έναρξη λειτουργίας των εγκαταστάσεων, που πραγματοποιήθηκε  σύμφωνα πάντα με όλες τις προβλεπόμενες διατάξεις και μέτρα για την προστασία των λουόμενων και του προσωπικού  από τον covid 19.

Μπορεί οι συνθήκες φέτος το καλοκαίρι να είναι από λίγο έως και πολύ διαφορετικές, όμως αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει τους λουόμενους να  βρεθούν στα λουτρά, προκειμένου να κάνουν τα θεραπευτικά και θαυματουργά, όπως τα χαραχτηρίζουν όλοι τους μπάνια.

Εξάλλου οι περισσότεροι έρχονται κάθε χρόνο, αφού μέσα από τις θεραπείες αυτές έχουν βρει ανακούφιση στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν.

Θεραπείες αλλά και spa….

Η κίνηση στα λουτρά Καϊάφα που είναι κατάλληλα για δερματικές παθήσεις, άσθμα, ρευματισμούς και παθήσεις του ήπατος, αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου, αφού  την πισίνα επισκέπτονται για τα μπάνια τους κυρίως λουόμενοι από την Ηλεία αλλά και άλλες περιοχές της χώρας μας  που το συνηθίζουν κάθε χρόνο και εντάσσουν τα ιαματικά λουτρά στο πρόγραμμά τους.

Άλλωστε η πισίνα λειτουργεί πλέον και  ως spa αφού  προσφέρεται για αναζωογόνηση και ευεξία και προτιμάται πλέον από οικογένειες, και άτομα νεαρής  ηλικίας  που  επιλέγουν την πισίνα του Καϊαφα για να χαλαρώσουν με ένα θερμό μπάνιο.

Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται οι τουρίστες κυρίως οι οποίοι  στο πλαίσιο της επισκεψής τους   στην περιοχή της Ζαχάρως κάνουν στάση στον Καίάφα για να γνωρίσουν τα λουτρά, η φήμη των οποίων έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας.

Η λειτουργία των ιαματικών λουτρών και συγκριμένα της  πισίνας  θα διαρκέσει καλώς εχόντων των πραγμάτων μέχρι το τέλος Οκτωβρίου,  ανάλογα βεβαίως και με την επισκεψιμότητα που συνήθως καθορίζει την λήξη της ιαματικής σεζόν, αλλά και πιθανόν απρόβλεπτες εξελίξεις με το θέμα του κορονωιού.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το κόστος ανέρχεται στα 7 ευρώ  ενώ υπάρχουν   και εκπτωτικά πακέτα για ανέργους, ΑΜΕΑ, μαθητές, φοιτητές, γκρουπ και γενικότερα ειδικές κατηγορίες λουομένων.

«Θεραπευτικός παράδεισος….αλλά  ανεκμετάλλευτος»

 

Αυτές τις λέξεις ακούς από το σύνολο των λουομένων που επισκέπτονται τα λουτρά.

Άνθρωπου που για χρόνια ακόμα και για δεκαετίες βρίσκουν ίαση στα προβληματά τους από τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών νερών.

Όμως όλοι επισημαίνουν ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων των εργαζομένων, η εικόνα και γενικώς όλη η κατάσταση θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη.

Ας ελπίσουμε με τα έργα αναβάθμισης που έχουν ξεκινήσει στην περιοχή της Λίμνης , ο ειδυλλιακός και προικισμένος από την φύση αλλά εγκαταλελειμμένος από την πολιτεία Καϊάφας, θα αποκτήσει την θέση που του αξίζει και θα γίνει μελλοντικά μια από τις πιο δημοφιλείς λουτροπόλεις της Ελλάδας.

Αυτό άλλωστε είναι ένα όνειρο δεκαετιών για όλη την Ηλεία…

Όλη η επικαιρότητα