Ηλεία

Λύκειο Ανδρίτσαινας: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Σαν χθες» – Ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Καραγκούνη

Ακούστε το άρθρο

Το Γενικό Λύκειο Ανδρίτσαινας στις 23 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00 μμ πραγματοποίησε την εκδήλωση «Σαν χθες».

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου είχαν την χαρά να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία και να γιορτάσουν μ’ ένα ξεχωριστό τρόπο τα φετινά Χριστούγεννα. Την εκδήλωση τίμησαν στελέχη του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα ο Δρ. Σπυρίδων Παπαδάκης, Οργανωτικός Συντονιστής του ΠΕ.Κ.Ε.Σ., η κα. Άννα Γεωργακοπούλου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου που έχει την παιδαγωγική ευθύνη του ΓΕΛ Ανδρίτσαινας και η κα. Μόνικα Λίλλη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Καλλιτεχνικών.

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος που αφορά τη δημιουργία σχολικής ηλεκτρονικής εφημερίδας, η δημοσιογραφική ομάδα που αποτελείται από τους μαθητές της Α’ Λυκείου είχε τη χαρά και την τιμή να πάρει συνέντευξη από έναν σπουδαίο αθλητή, τον Γεώργιο Καραγκούνη, καθώς επιθυμία της ήταν να κάνει ένα αφιέρωμα σε ένα πρόσωπο που αποτελεί πρότυπο για πολλούς νέους και κατάγεται από το νομό Ηλείας. Υπεύθυνη Καθηγήτρια ήταν η κα. Στέλλα Θάνου και μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας η κα. Θεώνη Δούρου και ο κ. Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος.

Η συνέντευξη δόθηκε μέσω της σύγχρονης πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης webex και είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν όλοι οι μαθητές του ΓΕΛ, αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Στόχος της δημοσιογραφικής ομάδας μέσα από τη συνέντευξη δεν ήταν τόσο να προβληθεί η καριέρα του αθλητή, η οποία είναι γνωστή σε όλους, όσο να καταδειχθεί μέσα από τις ερωτήσεις τους η ανθρώπινη πλευρά του αθλητή και η σχέση του με τον τόπο καταγωγής του.

Ο Γιώργος Καραγκούνης απάντησε με μεγάλη προθυμία στις ερωτήσεις των μαθητών, τους έδωσε πολύτιμες συμβουλές για το μέλλον τους και αντάλλαξε ευχές με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε ένα εγκάρδιο και χριστουγεννιάτικο κλίμα, ακούγοντας χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση σε όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση ήταν η καταδεκτικότητα και η ευγένεια του αθλητή, ο οποίος όπως φάνηκε μέσα από τη συνέντευξη, χαρακτηρίζεται για την ηθική και έντιμη συμπεριφορά του μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και έξω από αυτόν.

Η διευθύντρια του ΓΕΛ Ανδρίτσαινας, κα. Σταματία Κοτρέτσου, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου ευχαριστούν θερμά τον κ. Γεώργιο Καραγκούνη που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή τους, καθώς και την εφημερίδα “Πατρίς” και ιδιαίτερα τον κο. Καρυδάκη Γεώργιο, διευθυντή παραγωγής της εφημερίδας “Πατρίς”, που έφερε σε επαφή τους μαθητές με τον αθλητή και πραγματοποίησαν την επιθυμία τους.

Όλη η επικαιρότητα