Πολιτική

Μάκης Μπαλαούρας: Όχι μόνο ανικανότητα αλλά ταξικός ο ευτελισμός της ΝΔ προς μαθητές και γονείς

Σάλος ξέσπασε στην Ελλάδα (κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) και διεθνώςαπό την φωτογραφία πέντε μικρών μαθητών σε καφενείο- ψησταριά στη Πεύκη της Ηλείας, να προσπαθούν με δύο κινητά να μάθουν γράμματα, δηλαδή να τηλε-εκπαιδευτούν.

Η φωτογραφία όμως ήταν η κορυφή του παγόβουνου, σε όλη τη χώρα, η ίδια κατάντια, η ίδια προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά προς μαθητές και γονείς της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Αν μιλούσαν με γονείς στα ορεινά μέρη, όπως Φιγαλεία, Λαμπεία, θα μάθαινανότιη γενικευμένη κατάντια δεν είναι μόνο ζήτημα ολιγωρίας, αδιαφορίας ή ανικανότητας. Είναι πολιτική επιλογή για την Παιδεία και Υγεία. Το μαρτύρησε και ο πρώην υπουργός Παιδείας της ΝΔ κ. Στυλιανίδης που εκθείασε την ανωτερότητα της ιδιωτικής εκπαίδευσης, έναντι της δημόσιας, ομολογώντας ότι η Δεξιά, ποτέ δεν ήθελε την αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.Χωρίς ντροπή και με αστείες δικαιολογίεςη ΝΔ έβγαλε προχθές ανακοίνωση για να πει πως τα παιδιά που έκαναν μάθημα στο καφενείο του χωριού ήταν fakenews που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέσω τουκοινοτάρχη Πεύκης, ο οποίος είναι όμως στέλεχος της ΝΔ!Αντί της συγνώμης ή της σιωπής,το περισσό επικοινωνιακόθράσος της δείχνει να μη αντιλαμβάνεται ότι δε πείθει.Ο κόσμος γνωρίζει ότι άνθρωποι  ανεξάρτητα από πολιτική τους προτίμηση πρωτίστως οφείλουν να ενδιαφέρονται για το καλό των παιδιών του χωριού τους..

Βγαίνει στην επίθεση γιατί οφείλει να εξηγήσει γιατί δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον, παρά το ότι είχε 8 ολόκληρους μήνες, αναμένοντας το δεύτεροισχυρότερο κύμα της επιδημίας προετοιμασίας στήριξης της εκπαίδευσης (και της Υγείας).

Το τηλε-μπάχαλο είναι (ταξική) επιλογή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη:

  • Για αυτό το σύστημα έπεσε τις πρώτες μέρες της «τηλε εκπαίδευσης»!
  • Για αυτό δε θωράκισε το σύστημα από τη μετάδοση βίντεο με σκληρό πορνό στους μαθητές.
  • Για αυτό είδαμε και τις φωτογραφίες μαθητών στο καφενείο ωσάν η Ελλάδα της Ευρωζώνης να είναι στη δεκαετία του ΄50 ή να αντιγράφει φτωχές χώρες!

Δε «καταδέχτηκαν» να πάρουν λεφτά από την ΕΕ

Το ότι είναι ταξική επιλογή η απαξίωση της Παιδείας αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η Πορτογαλία πήρε χρήματα από πρόγραμμα της Κομισιόν για να μοιράσει δωρεάν 100.000 υπολογιστές για τους μαθητές, αλλά η ελληνική κυβέρνηση ούτε καν αίτημα δεν είχε κάνει…

Την ίδια συμπεριφορά επέδειξε και για το πρόγραμμα στήριξης των θέσεων εργασίας από την πανδημία“Sure”, όπου χώρες με παρόμοια πληθυσμιακά δεδομένα, αλλά με διαφορετικά ποσοστά ανεργίας,η Ελλάδα (18 %),ηΠορτογαλία (7,9 %)και Βέλγιο (5,1 %) έλαβαν. Η Πορτογαλία έλαβε5,9δισ. και το Βέλγιο7,8 δισ. Η Ελλάδα μόνο 2,7 δισ., παρά τα υπερδιπλάσιαποσοστά ανεργίας!

Η εξήγηση είναι απλή: Το πρόγραμμα SURE δίνει τόσα λεφτά ανάλογα με τα όσα έχει ξοδέψει η κάθε κυβέρνηση. Λίγα ξοδέψατε, λιγότερα παίρνετε….

Γιατί αυτή η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ;

  • Δεν είναι μόνο ανίκανοι (πως άραγε με το «επιτελικό κράτος» τους) που δε στήριξε εγκαίρως το ΕΣΥ, με εξοπλισμό, και με προσλήψεις υγειονομικών,
  • Δεν είναι μόνο από ανικανότητα τα μειωμένα δρομολόγια των δημόσιων συγκοινωνιών, όπου στοιβάζονται εκατομμύρια εργαζόμενοι,μετατρέποντας λεωφορεία και Μετρό σε υγειονομικές βόμβες,
  • Δεν είναι μόνο ανίκανοι,αυξάνοντας τον αριθμό μαθητών ανά αίθουσα στα δημόσια σχολεία και δεν οργάνωσαν σωστά την εξ αποστάσεως δημόσιαεκπαίδευση, για να εξυπηρετήσει το σύνολο των μαθητών, ανεξάρτητα από την οικονομική τους δυνατότητα.

Το πρόβλημά της ΝΔείναι ηνεοφιλελεύθερη ιδεοληψίατης και ως τούτου η ταξική τηςεχθρική εμμονήεναντίον των δημόσιων αγαθών και χώρου, υπέρ της ιδιωτικής σφαίρας και δραστηριότητας…

Όλη η επικαιρότητα