Ελλάδα

Μάριος Παπαγεωργίου: Ραγδαίες εξελίξεις – Ανοίγει ξανά ο φάκελος της δολοφονίας – Νέα στοιχεία

Ακούστε το άρθρο

Στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών μπαίνει ξανά η υπόθεση αρπαγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου.

Στα χέρια της 1ης τακτικής ανακρίτριας βρίσκεται σκέλος της υπόθεσης που αφορά σε επιπλέον 9 κατηγορούμενους, οι οποίοι σχετίζονται με όσα συνέβησαν στον άτυχο φοιτητή τον Αύγουστο του 2012.

Υπενθυμίζεται, ότι το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας με την απόφαση του, είχε ζητήσει να σταλούν τα πρακτικά της δίκης στον εισαγγελέα για να να ασκηθούν διώξεις σε βάρος και άλλων προσώπων για την υπόθεση, καθώς αυτό είχε προκύψει κατά τη διάρκεια της δίκης.

Το ανακριτικό κατώφλι πέρασε σήμερα η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, κ. Βαρβάρα Θεοδωράκη, προκειμένου να υποβάλει δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ανάκριση έχει κατατεθεί και η έκθεση Καναδού ερευνητή που συντάχθηκε μετά από αίτημα της πολιτικής αγωγής, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Μάριος Παπαγεωργίου έπεσε θύμα αρπαγής και εν συνεχεία δολοφονήθηκε, ενώ -κατά την έρευνα- το πτώμα του μεταφέρθηκε στα Γεράνεια Όρη, με τους δράστες να εξαφανίζουν στη συνέχεια τα ίχνη του.

Κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συνέργειας στην αρπαγή και την ανθρωποκτονία του θύματος, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται οι γιοι του βασικού κατηγορούμενου, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια τόσο πρωτόδικα όσο και στο Εφετείο.

Μαζί τους βρίσκεται και η σύζυγος του «εγκεφάλου» της υπόθεσης, η οποία είχε πρωτόδικα καταδικαστεί σε 18 έτη για συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και αρπαγή του θύματος, ενώ πλέον αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας στην ανθρωποκτονία του Μάριου Παπαγεωργίου. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι καταθέσεις μαρτύρων για την υπόθεση.

Πηγή: Newsbomb.gr

Όλη η επικαιρότητα