Ηλεία

«Μέτωπο» απέναντι στον καύσωνα από τους ΤΟΕΒ Γαστούνης και Μυρτουντίων

Ακούστε το άρθρο

Οι υψηλές θερμοκρασίες ανησυχούν τους αγρότες του Κάμπου και ιδιαίτερα τους καλαμποκοπαραγωγούς.

Οι δύο ΤΟΕΒ Γαστούνης και Μυρτουντίων ανταποκρίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αποστολή τους όπως δηλώνουν στην εφ. «Πατρίς» οι δύο πρόεδροι κ.κ. Δημήτρης Κουλούρης και Χρήστος Παλαιολόγος.

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων και καλαμποκοπαραγωγών Ηλείας κ. Χρήστος Παλαιολόγος δήλωσε στην εφ. «Πατρίς»: «Όλα τα αντλιοστάσια λειτουργούν κανονικά και η αρδευτική περίοδος συνεχίζεται χωρίς προβλήματα. Οι καλλιέργειες και ιδιαίτερα το καλαμπόκι έρχεται αυτή την εποχή αντιμέτωπο με υψηλές θερμοκρασίες. Αυτή την εποχή το καλαμπόκι είναι πολύ ευαίσθητο γιατί βρίσκεται στο γαλάκτωμα. Το αν έχει πάθει ζημιά από τις υψηλές θερμοκρασίες θα φανεί τις επόμενες μέρες. Θέλω να πιστεύω πως όχι». Σε ερώτηση για τις τιμές φέτος στο καλαμπόκι ο κ. Χρ. Παλαιολόγος δήλωσε: «Οι τιμές σε σχέση με πέρυσι θα είναι ανεβασμένες. Η συγκομιδή ξεκινά το πρώτο δεκαήμερο Αυγούστου και οι τιμές αναμένεται να ξεκινήσουν από τα 24 λεπτά το κιλό. Αυτή την εποχή που έχουν τελειώσει τα αποθέματα οι τιμές αγγίζουν τα 30 λεπτά».

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γαστούνης κ. Δημήτρης Κουλούρης δήλωσε στην εφ. «Πατρίς»: «Ο ΤΟΕΒ παρά το απαρχαιωμένο δίκτυό του φροντίζει να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους αγρότες – μέλη του και αυτή τη δύσκολη λόγω καύσωνα περίοδο. Τα ποτίσματα συνεχίζονται κανονικά στις καλλιέργειες καλαμποκιού, πιπεριού, κηπευτικών».

Όλη η επικαιρότητα