Χωρίς κατηγορία

Μίκι Τσίρκοβιτς: «Είμαι τυχερός που είμαι προπονητής στον ΠΑΟΒ!»

«Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο καταστρέφεται»!

Σαν «θηρίο στο κλουβί του»… μοιάζει ο νυν τεχνικός του ΠΑΟ Βάρδας Μίκι Τσίρκοβιτς, με αφορμή βέβαια το νέο «λουκέτο» στη Γ΄ ΕΘΝΙΚΉ,  που ο ίδιος εργάζεται τα τελευταία  χρόνια, αλλά και τα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεων!

Με μια μακροσκελή ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια, καταφέρεται εναντίον αυτών που δεν θέλουν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και τα τοπικά, τονίζοντας πως όλοι αυτοί δεν ενδιαφέρονται για το πώς θα επιβιώσουν οι ποδοσφαιριστές.

Η «Πατρίς  – Σπορ», παίρνοντας αφορμή από αυτό,  επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον προπονητής του ΠΑΟ Βάρδας , ο  οποίος μας ανέφερε χαρακτηριστικά:

κ Μίκι πως βλέπεις την νέα κατάσταση στο ποδόσφαιρο?

«Διαβάζοντας και μιλώντας με πολλούς φίλους από την Αθήνα, που είναι το κέντρο των αποφάσεων, οφείλω στον εαυτό μου να πω δημόσια ότι είναι ντροπή και αίσχος αυτό που πάει να γίνει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Το τελειώνουν… , μπαίνει  «ταφόπλακα»! Αναρωτήθηκε κανείς  όμως τι θα γίνει με τους ποδοσφαιριστές της Γ΄ Εθνικής και στις μικρότερες κατηγορίες, που είναι πλέον  άνεργοι ! Πώς θα επιβιώσουν; Όλοι αυτοί οι λεγόμενοι παράγοντες που δεν τους νοιάζει αν συνεχιστεί το πρωτάθλημα, για να γλιτώσουν χρήματα,  νομίζουν ότι είναι έξυπνοι, όπως και αρκετοί προπονητές που συμφωνούν με τους Προέδρους, ελπίζοντας ότι έτσι θα είναι και του χρόνου στην ομάδα. Γι’ αυτό το λόγο το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα πεθαίνει»!

Όμως  κ. Μίκι προέχει η υγεία όλων  μας?

«Εννοείται ότι προηγείται η υγεία με την πανδημία που περνάει η χώρα, αλλά μην ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο προσφέρει χαρά και αγάπη. Και για τους περισσότερους από εμάς είναι τρόπος ζωής! Ήθελα να ήξερα δεν τους νοιάζει πώς νιώθουν οι ποδοσφαιριστές. Θεωρούν ότι  όποτε επιστρέψουμε στα γήπεδα , πάλι οι ομάδες θα βρουν παίκτες τσάμπα, αφού υπάρχουν πολλοί φοιτητές που θέλουν να γυμνάζονται και ότι η Πάτρα είναι φυτώριο ποδοσφαιριστών που δεν θέλουν να πληρώνονται. Πραγματικά κρίμα… Ζω στην Πάτρα εδώ και δώδεκα χρόνια αλλά δεν δούλεψα σε καμία ομάδα της Αχαΐας. Δεν είναι τυχαίο. Δεν ταιριάζω στη νοοτροπία των παραγόντων που διοικούν τις ομάδες. Και το βασικό ότι δεν είμαι διορισμένος σε κανένα σχολείο ως γυμναστής, ούτε είμαι πυροσβέστης στο επάγγελμα και να πάω για 400-500 ευρώ να συμπληρώσω το εισόδημά μου. Απλά είμαι επαγγελματίας και ζω από το ποδόσφαιρο, όπως ζουν και πάρα πολλά παιδιά, που έχουν και οι οικογένειες. Αναρωτιούνται πως θα τα βολέψουν όλοι αυτοί»! .

Τι θα μπορούσε να γίνει κατά τη γνώμη σας?

«Αυτή τη στιγμή, γίνεται η μεγαλύτερη αδικία απέναντι στους ποδοσφαιριστές της Γ΄ Εθνικής και Α΄ τοπικού, που δεν τους επιτρέπουν να ασχολούνται με αυτό που αγαπάνε. Οι περισσότεροι παράγοντες, λεγόμενοι Πρόεδροι, θέλουν να πουλάνε λεζάντα βάζοντας 5-6 χιλιάδες ευρώ και νομίζουν ότι είναι βασιλιάδες! Όμως δεν είναι έτσι, δεν υπάρχει μέλλον στο ποδόσφαιρο! Θα μπορούσε λοιπόν με σωστή  διαχείριση να παίζουμε, κανονικά , έτσι όπως παίζαμε έως τώρα! Άλλωστε δεν νομίζω ότι υπάρχει πιθανότητα για φέτος τουλάχιστον να επιστρέψουμε στην κανονικότητα!

Η δική σας προσωπική εκτίμηση ποια είναι για τη συνέχεια?

«Πιστεύω  ότι πολύ δύσκολα θα ξαναπαίξουμε φέτος, και η χρονιά θα πάει χαμένη!  Δηλ. θα ακυρωθεί! Άλλωστε είδατε τι «μαγειρεύουν» ήδη για το Κύπελλο Ελλάδας!  Ας τα  «μαγειρέψουν»  όπως κάνουν τόσα χρόνια. Κρίμα κύριοι που δεν σέβεστε τα παιδιά που αγαπάνε το ποδόσφαιρο, τους κόβετε μια απασχόληση,  και δεν σας νοιάζει πώς θα επιβιώσουν. Εγώ έχω μάθει να μην σκύβω το κεφάλι μπροστά σε κανέναν και ούτε να τα λέω κρυφά. Σε όποιον αρέσει, καλώς, σε όποιον δεν αρέσει, δεν με νοιάζει. Μην αδικείτε τα παιδιά που αξίζουν λίγο παραπάνω σεβασμό.

Αν  όμως κ. Μίκι επιστρέψουμε π.χ. τον μήνα Μάρτιο τι θα γίνει τότε?

«Θα πρέπει να ξεκινήσουμε από  την αρχή, κάνοντας μια νέα προετοιμασία, καθώς άλλο  οι παίκτες να ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα που τους έχω δώσει, και αλλιώς είναι οι ομαδικές προπονήσεις! Αυτό άλλωστε μου λένε και οι παίκτες μου, με τους οποίους μιλάμε σχεδόν σε καθημερινή  βάση! Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο να ξέρεται πως οι παίκτες δεν θα αντέξουν! Οπότε επαναλαμβάνω, καλύτερα να ακυρωθεί όλη η χρονιά»!

Μίκι με την διοίκηση  του ΠΑΟΒ έχετε επικοινωνία?

« Σας  το επαναλαμβάνω για ακόμα μια φορά! Είμαι τυχερός που είμαι προπονητής στην ομάδα που οι παράγοντες σεβάστηκαν και σέβονται τους ποδοσφαιριστές και εμένα, δείχνοντας  πώς πρέπει να λειτουργεί μια ομάδα Γ΄ Εθνικής,  όπως  είναι ο ΠΑΟ Βάρδας. Είναι  πάνω από όλα άνθρωποι οι παράγοντες του ΠΑΟΒ, και νοικοκυραίοι, με πρωτο τον επίτιμο πρόεδρο και Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Λέντζα! Ειλικρινά σας λέω ότι δεν έχω κανένα παράπονο από τον ΠΑΟΒ, σε σχέση με άλλες ομάδες που έχω δουλέψει, και για αυτό ο ΠΑΟΒ θα είναι πάντα στην καρδιά μου ως το «τρίτο μου παιδί»!

Κλείνοντας  κ. Μίκι αυτή την κουβέντα τι  θα έλεγες ως επίλογο?

 

«Κάνουμε υπομονή, και περιμένουμε  τη μέρα που οι διοικούντες το Ελληνικό Ποδόσφαιρο, θα μας επιστρέψουν να μπούμε στο «δεύτερο σπίτι μας» το γήπεδο!  Να ξέρεται εμένα προσωπικά που έχω αφιερώσει όλη μου τη ζωή στα γήπεδα και είναι τρόπος ζωής, μού λείπουν πολύ οι παίκτες μου, το κλίμα της ομάδας μου, η ζεστασιά των παραγόντων της, και φυσικά οι πλάκες που κάνουμε!  Εύχομαι  με την ευκαιρία που μου δίνεται σήμερα υγεία  σε όλους, γρήγορη επιστροφή στον αθλητισμό, και το βασικότερο μακριά από τέτοιους είδους πανδημίες!  Και φυσικά μου λείπετε και εσείς,  που όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομε στην Ελλάδα είστε πάντα δίπλα μου, και το δείξατε με το παραπάνω κατά την διάρκεια της περιπέτειας που είχα με την υγεία μου! Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου στα μέσα ενημέρωσης»!

Όλη η επικαιρότητα