Ηλεία

Μαθητές Ηλείας: «Ευχάριστη είδηση η μείωση της ύλης για τις Πανελλαδικές»

Ας πιστέψουμε ακόμα περισσότερο στον εαυτό μας, στα όνειρά μας και στους στόχους μας» τονίζει το λαμπρό μέλλον της Ηλείας

Ως μια ιδιαίτερα ευχάριστη είδηση, χαρακτηρίζουν οι μαθητές της τρίτης Λυκείου που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις, την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μειώσει την ύλη στην οποία θα εξεταστούν.

Οι μαθητές αυτοί, που είναι μαζί με τους συμμαθητές τους, το λαμπρό μέλλον της Ηλείας και ολόκληρης της Ελλάδας, που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις εν μέσω πανδημίας και μέσα από τα τόσα προβλήματα που υπάρχουν με την τηλεκπαίδευση, έχοντας ως όραμα και ως επιδίωξη να καταφέρουν να μπουν σε μία πανεπιστημιακή σχολή και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, ζητούν από την Πολιτεία να είναι δίπλα τους και να βοηθήσει και αυτή έτσι ώστε να υλοποιήσουν τους στόχους τους.

Η απόφαση λοιπόν για μείωση της ύλης, ήχησε ευχάριστα στα ώτα των παιδιών, που δεν ξεχνούν και τους συμμαθητές τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω αυτής της κατάστασης που βιώνει όλος ο κόσμος και ζητούν επιπρόσθετα από την Πολιτεία να προχωρήσει και σε άλλα μέτρα, που θα βοηθήσουν όλα τα παιδιά τα οποία προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές του καλοκαιριού.

Στάμος Παναγιώτης (1ο ΓΕΛ ΠΥΡΓΟΥ): «Ήταν ευχάριστη έκπληξη η έγκαιρη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας»

«Ευχάριστη έκπληξη για τους υποψηφίους αποτέλεσε η έγκαιρη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τη μείωση της ύλης των Πανελλαδικώς Εξεταζόμενων μαθημάτων. Έτσι, μαθητές και καθηγητές θα μπορέσουν να αφιερώσουν περισσότερες διδακτικές ώρες πάνω στα ίδια κεφάλαια ώστε να αναπληρωθούν, εν μέρει, τα κενά που δημιουργήθηκαν λόγω της τηλεκπαιδευσης. Έντονη, όμως, είναι και η φημολογία ότι πιθανόν θα αυξηθεί η δυσκολία των θεμάτων εξαιτίας του περιορισμένου εύρους της ύλης. Οι αρμόδιες επιτροπές οφείλουν να συνυπολογίσουν την πληθώρα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι φετινοί υποψήφιοι και να δείξουν κάποια μορφή επιείκειας, προκειμένου να αποφευχθούν οι περσινές χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων».

Σουλάνη Αγγελική ( ΓΕΛ Βάρδας): «Σε μια περίοδο πανδημίας η μείωση της ύλης θεωρείται η μοναδική διέξοδος»

«Η φετινή μείωση της ύλης ήρθε πιο νωρίς, καθώς ήταν αδήριτη η ανάγκη να γνωρίζουμε ως μαθητές της Γ λυκείου, το επισφαλές μονοπάτι που θα πρέπει να διανύσουμε για τους υπόλοιπους μήνες ! Ήταν συνέπεια της ανεπιτυχούς ως ένα βαθμό τηλεκπαίδευσης που δεν μπορεί να συγκριθεί σε καμία περίπτωση με την δια ζώσης. Έρχεται λοιπόν να αποκαταστήσει το άγχος των εξεταζομένων, να καλύψει κενά των μαθητών και να απαλλάξει εκείνους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθούν φροντιστήρια! Σε μια περίοδο πανδημίας που όλα είναι αβέβαια για την εξέλιξη της εκπαιδευτικής λειτουργίας στην χώρα μας, η μείωση της ύλης θεωρείται η μοναδική διέξοδος!».

Σπηλιόπουλος Δημήτρης (1ο ΓΕΛ ΠΥΡΓΟΥ): «Η μείωση της ύλης έδιωξε ένα μερίδιο άγχους»

«Μπορώ να πω πως η μείωση της ύλης των εξεταζόμενων μαθημάτων, έδιωξε ένα μερίδιο άγχους το οποίο αφορά την προετοιμασία μας για τις εξετάσεις. Αφενός, έχουμε την δυνατότητα να προετοιμαστούμε ακόμα καλύτερα σε μία λιγότερης έκτασης ύλη, ενώ αφετέρου μπορεί να μειωθεί σημαντικά το χάσμα μεταξύ των μαθητών οι οποίοι αντιμετώπισαν προβλήματα κατά την διάρκεια της καραντίνας και των υπολοίπων. Προσωπικά, θεωρώ πως η εξεταστέα ύλη είναι εξίσου σημαντική με αυτή που μειώθηκε, καθώς οι εισακτέοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και την δεύτερη, ωστόσο η ενέργεια αυτή κρίνονταν απαραίτητη προ πολλού».

Γεωργίου Ελένη (1ο ΓΕΛ ΠΥΡΓΟΥ): «Η ύλη θα έπρεπε να έχει διαμορφωθεί διαφορετικά από την αρχή της σχολικής χρονιάς»

«Το πεδίο μου είναι επιστήμες ζωής και υγείας, μια ομολογουμένως απαιτητική κατεύθυνση. Τα κεφαλαία που αφαιρέθηκαν στην χημεία και στην βιολογία πιστεύω θα λειτουργήσουν βοηθητικά, όπως και η μείωση της ύλης στην φυσική αν και το ποσοστό άγγιζε περίπου το 7%. Κατά την γνώμη μου η ύλη θα έπρεπε να έχει διαμορφωθεί διαφορετικά από την αρχή της σχολικής χρονιάς, εφόσον το δεύτερο κύμα αναμενόταν ήδη από το καλοκαίρι, και όχι στην μέση της. Αν είχε συμβεί ένας πιο έγκαιρος προγραμματισμός, όσοι είχαμε διδαχθεί τα κεφαλαία αυτά (εξωσχολικά) θα είχαμε ακολουθήσει διαφορετική πορεία μελέτης και θα είχαμε επενδύσει καλύτερα τον χρόνο μας».

Κοτρέτσος Σπύρος (ΓΕΛ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ): «Σίγουρα όλοι οι μαθητές επιθυμούσαμε την μείωση της ύλης»

«Από την πρώτη κιόλας μέρα της δεύτερης καραντίνας στο μυαλό των μαθητών τριγυρνούσε η σκέψη σχετικά με την μείωση της ύλης. Σίγουρα όλοι οι μαθητές το επιθυμούσαμε όσο τίποτε άλλο, καθώς μας δινόταν μια “Χρυσή” ευκαιρία να αξιοποιήσουμε το ότι είχαμε προχωρήσει αρκετά στα φροντιστήριά μας. Καθημερινά πολλοί έβγαιναν και έλεγαν και κάτι διαφορετικό σχετικά με το ζήτημα, ακόμα και για το αν θα μειωθεί ή όχι, δίνοντας μας ελπίδες, παίρνοντας τες πίσω και πάλι από την αρχή . Να λοιπόν περίπου 3 μήνες μετά, μαζί με την είσοδο του πολυαναμενόμενου 2021, ανακοινώθηκε και η μειωμένη ύλη. Μπορεί να είναι μεγαλύτερη από την περσινή, γεγονός  το οποίο δικαιολογείται από την αναγκαστική τηλεκπαίδευση που δεν υπήρχε στην προηγούμενη καραντίνα. Έτσι λοιπόν βρισκόμενοι στο δεύτερο μισό και μετρώντας αντίστροφα προς το “τέλος”, ήρθε η σειρά μας να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό δουλεύοντας σκληρά και κυνηγώντας τα όνειρα μας!».

Περικλής Μικέλης (1ο ΓΕΛ ΠΥΡΓΟΥ): «Η μείωση της ύλης φαντάζει σαν “όαση” στα αυτιά των μαθητών»

«Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε λόγω της εκ θεμελίων αλλαγής της καθημερινής μας ζωής, της απρόσωπης τηλεκπαίδευσης και της μεγάλης έκτασης της μελέτης μας, η μείωση της ύλης φαντάζει σαν “όαση” στα αυτιά των μαθητών. Ο περισσότερος χρόνος που έχουμε πλέον στη διάθεσή μας για την μητέρα της μάθησης, την επανάληψη, μετριάζει ως ένα βαθμό το άγχος μας σε σχέση με την προετοιμασία μας . Έτσι λοιπόν, ακόμα και κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες , εκμεταλλευόμενοι τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση, ας πιστέψουμε ακόμα περισσότερο στον εαυτό μας, στα όνειρα μας και στους στόχους μας!».

Ελένη Χαμάκου, Μαθήτρια Γ’ Λυκείου: «Η προσπάθεια για την επιτυχία παραμένει η ίδια»

«Οι τελευταίες  ανακοινώσεις  σχετικά με την μείωση της εξεταστέας ύλης των πανελλαδικών  εξετάσεων από την μία πλευρά είναι μια θετική εξέλιξη ως προς το χρονικό περιθώριο που δίνεται στον κάθε μαθητή για επαναλήψεις, από την άλλη αποτελεί ανησυχητικό παράγοντα ως προς τον βαθμό δυσκολίας των φετινών εξετάσεων. Οι περικοπές στην ύλη για το κάθε εξεταζόμενο μάθημα σίγουρα για πολλούς από εμάς αποτελούν χάσιμο πολλών διδακτικών ωρών αλλά και πολύτιμου χρόνου στο διάβασμά μας. Ας είμαστε όμως αισιόδοξοι και ας προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα έτσι ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το μόνο σίγουρο είναι πως η προσπάθεια για την επιτυχία παραμένει η ίδια».

Όλη η επικαιρότητα