Ηλεία

Ο δήμαρχος Πύργου στην Πεύκη – Πρόσφερε τα πρώτα 11 τάμπλετ για την τηλεκπαίδευση των μαθητών

Στην τοπική κοινότητα της Πεύκης βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, δίνοντας τη λύση στο πρόβλημα με την τηλεκπαίδευση των μαθητών της περιοχής, κάνοντας πράξη αυτό που είχε δηλώσει προχθές στην εφημ. ΠΑΤΡΙΣ.

Ο κ. Αντωνακόπουλος πρόσφερε 11 τάμπλετ στα παιδιά που τον υποδέχτηκαν με χαρά στο καφενείο του χωριού, χώρο που χρησιμοποιούσαν για να συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση, μια εικόνα που ανέδειξε τις μεγάλες ελλείψεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Πολιτεία…

Ο δήμαρχος Πύργου συνοδευόταν από τον αντιδήμαρχο Παιδείας Γιάννη Παπαδημητρίου, τον πρόεδρο της Α`/θμιας επιτροπής Παιδείας Μαρίνο Αχτύπη και τον συνεργάτη του, Γιώργο Καραστέργιο, ενώ παρόντες ήταν ο πρόεδρος της T.Κ. Πεύκης Γρηγόρης Ξουλεής, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κλεινδιά Θεμιστοκλής Μπενάκης και ο πρ. πρόεδρος της Πεύκης Γιώργος Μπλόσκας.

Ο κ. Αντωνακόπουλος έδωσε συμβουλές στους μαθητές όχι μόνο για το πώς θα χρησιμοποιήσουν τα τάμπλετ για να παρακολουθούν τα μαθήματά τους, αλλά και για το πώς να παραμείνουν το διάστημα της πανδημίας. Με άμεσες ενέργειες εξασφάλισε 11 τάμπλετ με ασύρματη σύνδεση που δόθηκαν σε 14 μαθητές (ορισμένοι είναι αδέρφια οπότε θα μοιράζονται τον εξοπλισμό), ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους από το σπίτι τους και να μην δημιουργείται συγχρωτισμός στο καφενείο του χωριού.

«Παραδώσαμε στους μαθητές τα τάμπλετ με κάρτα σύνδεσης. Δυστυχώς βρήκαμε 14 παιδιά σε έναν μικρό χώρο συνωστισμένα. Τα 7 είναι από την Πεύκη τα υπόλοιπα από την γύρω περιοχή. Η πραγματικότητα εδώ δηλώνει μια αμέλεια πολλών ανθρώπων καθώς υπάρχει τελικά σύνδεση ίντερνετ στο χωριό μέσω του ΟΤΕ. Έχουμε όμως ένα πρόβλημα που αγγίζει όλο τον Δήμο.

Περίπου το 40% – 50% των μαθητών των δημοτικών σχολείων όπως με πληροφόρησαν οι διευθυντές και δήλωσαν αρμοδίως στον προϊστάμενό τους δεν έχει σύνδεση είτε δεν διαθέτει τάμπλετ. Αυτό είναι το πρόβλημα που καλείται να λύσει η Πολιτεία» δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος.

«Εμείς ως Αυτοδιοίκηση μην έχοντας βεβαίως την ευθύνη και την αρμοδιότητα, όμως έχοντας την ευαισθησία, από την περασμένη Δευτέρα είχαμε ξεκινήσει την καταγραφή των ελλείψεων γιατί είχαμε προβλέψει το θέμα. Ήδη προμηθευόμαστε τα πρώτα 100 τάμπλετ για μαθητές δημοτικού και θα πάρουμε ακόμα άλλα 100 για μαθητές γυμνασίου και λυκείου».

«Η Πολιτεία πρέπει να δώσει λύσεις»…

Ακολούθως ο κ. Αντωνακόπουλος υπογράμμισε τις ευθύνες που έχει η Πολιτεία απέναντι σε όλους τους μαθητές ώστε να τους εξασφαλίσει ίση μεταχείριση και δικαιώματα στην εκπαίδευση, αναφέροντας πως «Υπάρχει ένα τεράστιο ερώτημα: τα παιδιά τα οποία δεν έχουν δυνατότητα συμμετοχής στην τηλεκπαίδευση θα χάσουν τη χρονιά ή θα την περάσουν με μειονεκτική εκπαίδευση;

Δημιουργούμε δηλαδή εκπαίδευση δύο ταχυτήτων; Υπάρχουν παιδιά δηλαδή με άνισες ευκαιρίες στην εκπαίδευση; Όλα αυτά πρέπει άμεσα η Πολιτεία, όχι να τα απαντήσει θεωρητικά αλλά να δώσει λύσεις. Πρέπει το Υπουργείο άμεσα να χρηματοδοτήσει την αγορά τάμπλετ και να τα δώσει στα παιδιά με τα κριτήρια που ήδη οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν. Εμείς, επικοινωνήσαμε με τα Υπουργεία αμέσως. Η δαπάνη για τα τάμπλετ που δώσαμε και για αυτά που έπονται επιβαρύνει το Δήμο.

Πιστεύουμε πως, όπως έγινε και στο πρώτο κύμα της πανδημίας το Υπουργείο Εσωτερικών να καλύψει αυτές τις επιπλέον δαπάνες. Όμως δεν περιμένουμε πρώτα τα χρήματα και μετά να δράσουμε. Αυτή την ώρα οι άνθρωποι είναι πάνω από τα χρήματα, πρέπει όλοι να είμαστε χρήσιμοι. Τέτοια ζητήματα δεν προσφέρονται για ακραία επικοινωνιακή τακτική.

Απαιτείται σεβασμός στα παιδιά, στη δημόσια υγεία και λύση στο πρόβλημα. Αυτό πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν καλούμαστε να λύνουμε προβλήματα που προκύπτουν σ’ αυτή τη φρικτή νέα πραγματικότητα που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει και να είναι πανέτοιμος. Σίγουρα υπάρχουν τρομερά ελλείμματα στην προετοιμασία αλλά ολοκληρωμένες λύσεις που θα ανέτρεπαν τις επιπτώσεις ενός άγνωστου εχθρού αποκλείεται να έχει κανένας».

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Παπαδημητρίου τόνισε ότι γίνονται άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε όλα τα παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες στη γνώση. «Η Δημοτική Αρχή με πρωτεργάτη τον δήμαρχο Πύργου και τους αρμόδιους αντιδημάρχους από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε το  πρόβλημα της συγκεκριμένης περιοχής με τους μαθητές που δεν είχαν τάμπλετ προκειμένου να κάνουν τηλεκπαίδευση, βρέθηκε κοντά στα παιδιά.

Επίσης θα συνεδριάσει η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή του δήμου Πύργου προκειμένου να γίνουν οι αναθέσεις 100 τάμπλετ για την πρωτοβάθμια και άλλων 100 για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είμαστε κοντά στους δημότες μας και τα παιδιά. Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη γνώση, σε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα. Προσπαθούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα με έργα και όχι με λόγια»

Επίσης ο πρόεδρος πρωτοβάθμιας επιτροπής Παιδείας του δήμου Πύργου, Μαρίνος Αχτύπης, υπογράμμισε ότι οι ενέργειες δεν σταματούν εδώ και πως «Είναι ηθική μας υποχρέωση να βρισκόμαστε κοντά στα παιδιά του δήμου μας και να επιλύουμε γρήγορα το όποιο πρόβλημα προκύψει. Ο δήμαρχος Πύργου ενέργησε τάχιστα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδίνουμε τον πρώτο εξοπλισμό, ενώ έπεται και συνέχεια».

Όλη η επικαιρότητα