Ηλεία

Μαθητές στην Αρχαία Ολυμπία: Έδειξαν τον  δρόμο

Ακούστε το άρθρο

Μόλις λίγες ώρες μετά το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας από την Αρχαία Ολυμπία, δύο μικροί μαθητές έδωσαν ένα λαμπρό παράδειγμα σε όλους. Ένα μάθημα ζωής και ανθρωπιάς. Ένα μάθημα περιβαλλοντικής και οικολογικής ευαισθησίας. Με μία συμβολική τους κίνηση, αποτέλεσαν παράδειγμα προς μίμηση, δείχνοντας σε όλους μας το δρόμο.

Αν και ο λόφος της Γαλανής με την  πυρκαγιά των τελευταίων ημερών, έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο, αυτά τα παιδιά έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα και να μας πουν, ότι όλα μπορούν να ξεκινήσουν από την αρχή.

Να κάνουν το πρώτο βήμα και να μας δείξουν, πως με τη βοήθεια όλων μας το μαύρο που επικρατεί σε αυτόν το Ιερό τόπο, μπορεί εύκολα να μετατραπεί και πάλι πράσινο. Πως η ζωή μπορεί να κερδίσει το θάνατο.

Οι δύο μαθητές από την Ολυμπία, ο Γιώργος Γαλάνης και ο Βασίλης Παπαϊωάννου, φύτεψαν συμβολικά στο λόφο το πρώτο του δέντρο και δεν θα μπορούσε να είναι άλλο δέντρο από μία ελιά. Την ελιά που επιβιώνει σε αυτόν τον τόπο επί αιώνες. Την ελιά που συμβολίζει τη δύναμη, την αρετή και την επιβράβευση.

Τα παιδιά, όμως, δεν πήραν μόνο την πρωτοβουλία. Έσπασαν και τους κουμπαράδες τους για να μπορέσουν να αγοράσουν το δέντρο. Η αξιέπαινη αυτή προσπάθεια είναι η πρώτη καλή είδηση από το νομό μας τις τελευταίες ημέρες.  Η είδηση της αναγέννησης. Η είδηση της ζωής.

Όλη η επικαιρότητα