Περίεργα

Μαθητές στη Χαλάστρα πήγαν με την κουβερτούλα τους στο σχολείο: Δείτε γιατί (Βίντεο)

“Η σχολική αίθουσα θα πρέπει να αερίζεται συχνά και καλά. Για το λόγο αυτό το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του μια μικρή κουβερτούλα τοποθετημένη σε σακούλα με το όνομά του. Κάθε Παρασκευή θα επιστρέφεται στο σπίτι για πλύσιμο”.

Αυτή ήταν μια από τις οδηγίες που έχουν δώσει οι υπεύθυνοι του 2ου δημοτικού σχολείου Χαλάστρας στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου για την ασφαλή διεξαγωγή των μαθημάτων. Μάλιστα, η διεύθυνση την είχε αναρτήσει και στην ιστοσελίδα του σχολείου ζητώντας από τους γονείς να είναι πολύ προσεκτικοί:

“Με την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας των σχολείων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου σας ενημερώνουμε για τους παρακάτω κανόνες που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια της δια ζώσης λειτουργίας του σχολείου μας. Οι κανόνες είναι υποχρεωτικοί και εφαρμόζονται χωρίς εξαιρέσεις από όλους μας” τόνιζε… 

Και κάπως έτσι, οι μαθητές παρουσιάστηκαν στις αίθουσες έχοντας ο καθένας την κουβερτούλα του, έτσι ώστε να μην κρυώσουν όταν ανοίγουν τα παράθυρα για να αεριστούν οι αίθουσες. Tα μέσα γρήγορα αντιλήφθηκαν την πρωτότυπη επάνοδο των μαθητών και οι κουβερτούλες έγιναν θέμα σε ενημερωτικές εκπομπές…

Κάτι ανάλογο έχει συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν και στην Ελβετία όπου στα σχολεία τα παράθυρα πρέπει να ανοίγουν κάθε δεκαπέντε λεπτά για να αεριστούν οι αίθουσες… Η κυβέρνηση είχε μοιράσει στρατιωτικές κουβέρτες στα παιδιά για να μην κρυώνουν κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Όλη η επικαιρότητα