Κόσμος

Μακελειό στη Γαλλία: Νεκρός ο άνδρας που σκότωσε τρεις αστυνομικούς

Ακούστε το άρθρο

Μετά από ανθρωποκυνηγητό, ο 48χρονος βρέθηκε νεκρός όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν

Τραγωδία στη Γαλλία μετά τη δολοφονία τριών αστυνομικών από 48χρονο άνδρα.

Μετά από ώρες ανθρωποκυνηγητού και αφού είχαν ξεχυθεί στους δρόμους τους Saint-Just 300 άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων (GIGN), ο δράστης βρέθηκε νεκρός όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν.

Η τραγωδία ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τετάρτης (23/12), όταν οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και έφτασαν στο σπίτι του δράστη.

Εκεί ο 48χρονος άνδρας, κρατούσε όμηρο τη γυναίκα του, η οποία ξέφυγε και ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να σώσουν τη γυναίκα, με τον άνδρα να πυροβολεί θανάσιμα έναν από αυτούς και στη συνέχεια να βάζει φωτιά στην οικία.

Στη συνέχεια ο δράστης συνέχισε να πυροβολεί, με ακόμα δύο άνδρες των Αρχών να χάνουν τη ζωή τους και έναν να τραυματίζεται στο μηρό, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Ambert.

Σύμφωνα με την εισαγγελία της περιφέρειας Κλερμόν-Φεράν η γυναίκα διασώθηκε και είναι ασφαλής, ενώ το σπίτι καταστράφηκε από ολοσχερώς από την πυρκαγιά.

Ο δράστης ήταν «φακελωμένος» στις Αρχές καθώς είχαν υπάρξει στο παρελθόν συμβάντα ενδοοικογενειακής βίας με αφορμή την επιμέλεια παιδιού του ζευγαριού.

via

Όλη η επικαιρότητα