Ηλεία

Μακρίσια: Μεγάλη η συμμετοχή των κατοίκων στα χθεσινά rapid test – Όλα αρνητικά

Αρνητικά ήταν όλα τα αποτελέσματα από τα rapid test τα οποία έγιναν χθες στην κοινότητα των Μακρισίων.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν πολύ μεγάλη, όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κος Σάκης Μπαλιούκος, που έκανε και αυτός το τεστ, κάτι που φανερώνει την υπευθυνότητα τους για τη μη εξάπλωση του ιού την τοπική κοινωνία.

Στα rapid τεστ των Μακρισίων, συμμετείχαν πολίτες όλων των ηλικιών, άντρες και γυναίκες. Και όλοι τόνισαν ότι συμμετείχαν με μεγάλη ευχαρίστηση σε αυτή τη πρωτοβουλία του δήμου, προκειμένου να αισθάνονται σίγουροι για τον εαυτό τους, αλλά και να προστατέψουν την υγεία σε όλη την κοινότητα.

Την Δευτέρα θα έχουμε rapid test και στην περιοχή της Ανδρίτσαινας – Καλλιθέας, ενώ ο κος Μπαλιούκος έχει ζητήσει από το ΕΟΔΥ να γίνουν rapid test και στο Καλλίκωμο, κάτι το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Σάκης Μπαλιούκος: «Οι πολίτες δείχνουν μία πρωτοφανή αίσθηση ατομικής ευθύνης»

Ο κος Σάκης Μπαλιούκος δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, ευχαρίστησε τους πολίτες που συμμετείχαν στα rapid test και για μια ακόμη φορά προέτρεψε τους κατοίκους της Ηλείας να δείξουν την απαιτούμενη υπευθυνότητα, προκειμένου σύντομα ο νομός να απαλλαχθεί από αυτόν τον ύπουλο ιό.

«Προ ημερών ανέφερα, όταν ο δήμος μας βγήκε “πράσινος” και δεν μπήκε στο “κόκκινο”, επειδή οι πολίτες μας έδειξαν μία πρωτοφανή αίσθηση ατομικής ευθύνης. Αυτό σήμερα επιβεβαιώνεται και εδώ. Ο αριθμός των εξετασθέντων πολιτών είναι πολύ μεγάλος, παρότι ξέρετε ότι σήμερα είναι μία σημαντική μέρα για το χωριό και τα έθιμα, τα οποία τα συντηρούμε σε αυτή την περιοχή. Εύχομαι σε όλη τη χώρα, σε όλη την Ηλεία, σε όλους τους ανθρώπους, αυτό το κακό να φύγει, να ενισχύσουμε όλοι σε αυτή την κατεύθυνση και κάνω έκκληση στους δημότες της Ανδρίτσαινας – Καλλιθέας να συμμετάσχουν και αυτοί την Δευτέρα, όπου θα είμαστε εκεί με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, έτσι ώστε να πάρουν και από κει δείγματα και από αυτή την κοινωνία.

Είμαι βέβαιος ότι και αυτά θα είναι αρνητικά. Να ευχηθούμε να πάνε καλά τα πράγματα στη χώρα μας. Είχαμε κάνει αίτημα στον ΕΟΔΥ να πάρουμε δείγματα και από τα Μακρίσια, που είναι μία μεγάλη κοινωνία, αφού είναι δίπλα τα Καλυβάκια και τα παραλίμνια. Έχω ζητήσει επίσης από τον ΕΟΔΥ να γίνουν τεστ και στο Καλλίκωμο και μάλλον θα το εγκρίνουν αυτό».

Γεώργιος Παρασκευόπουλος: «Οι κάτοικοι της κοινότητας έχουν δυσκολευτεί με τον ιό»

Από την πλευρά του ο κος Γεώργιος Παρασκευόπουλος πρόεδρος της κοινότητας Μακρισίων τόνισε για τα τεστ.

«Για πρώτη φορά, από τότε που ξεκίνησε ο κορωνοϊός, γίνεται rapid test στο χωριό μας. Μέχρι στιγμής πάμε πολύ καλά, υπάρχει μεγάλη προσέλευση από τον κόσμο. Όπως λένε και τα παιδιά που παίρνουν τα δείγματα, όλα έως τώρα είναι αρνητικά και μακάρι να μην υπάρχει θετικό δείγμα, για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να ανοίξουμε τα μαγαζιά, για να μπορέσει να κινηθεί η οικονομία, τόσο της κοινότητας, όσο και γενικά σε όλο τον κόσμο. Οι κάτοικοι της κοινότητας σίγουρα έχουν δυσκολευτεί αυτή την περίοδο με τον ιό, έχουν μείνει πολλούς μήνες μέσα στα σπίτια τους, είναι πάρα πολύ δύσκολο όλο αυτό. Είχαμε μάθει ειδικά στα χωριά, να βγαίνουμε το βράδυ στο καφενείο, να κουβεντιάζουμε. Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα».

Τι λένε οι κάτοικοι

Ο κος Γεώργιος Τζουανόπουλος κάτοικος Μακρισίων δήλωσε γι’ αυτή την πρωτοβουλία του δήμου.

«Σήμερα (σ.σ. χθες) γίνεται τεστ covid στο χωριό μας, και μπράβο στον δήμαρχο και στον πρόεδρο για αυτή την πρωτοβουλία. Με αυτή την κίνηση που κάνουμε, θα ξέρουμε και εμείς που βαδίζουμε. Έχουμε μεγάλη ανησυχία για τον ιό, όλοι γενικότερα. Στο χωριό μας αυτή τη στιγμή λόγω του κορωνοιού είμαστε φοβισμένοι, είμαστε μέσα στα σπίτια κλεισμένοι και δεν μπορούμε άλλο. Δεν αντέχεται άλλο αυτό το πράγμα. Κάτι πρέπει να γίνει. Μακάρι να σταματήσει αυτό γρήγορα».

Ο κος Δημήτριος Παναγόπουλος κάτοικος Μακρισίων τόνισε από την πλευρά του.
«Δεν νιώσαμε απολύτως τίποτα από το τεστ, όλα πήγαν πολύ καλά. Μας ανησυχεί αυτή η κατάσταση εδώ στο χωριό. Έχουν αλλάξει τα πάντα στην καθημερινότητά μας, καθόμαστε μέσα στο σπίτι και δεν μπορούμε να βγούμε σχεδόν καθόλου έξω. Το εμβόλιο δεν το έχω κάνει ακόμη, αλλά θα το κάνω. Πάνω από όλα η υγεία μας».

Όλη η επικαιρότητα