Ηλεία

Μαρίνος Αχτύπης: Θετικός στον Covid-19 μεν υπεύθυνος δε…

ΧΩΡIΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ Ο ΑΝΤΙΔHΜΑΡΧΟΣ ΠYΡΓΟΥ, ΜΑΡIΝΟΣ ΑΧΤYΠΗΣ

Την πόρτα του αντιδημάρχου Πύργου, υπεύθυνου για τη Δημοτική Αστυνομία και τον Τομέα Πρασίνου, Μαρίνου Αχτύπη χτύπησε ο κορωνοϊός, δίχως ωστόσο να έχει εμφανίσει καθόλου συμπτώματα. Θετικά βρέθηκαν και τα μέλη της οικογένειας του, που επίσης δεν έχουν επιδείξει σοβαρά συμπτώματα. Όλοι μαζί έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό…

Ειδικότερα, ο κ. Αχτύπης πραγματοποίησε τεστ κορωνοϊού, την περασμένη εβδομάδα, αφού είχε παρουσιάσει συμπτώματα η κόρη του, η οποία είχε έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα. Άμεσα τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του έσπευσαν να κάνουν τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, τα οποία βγήκαν θετικά. Πριν ωστόσο βγουν τα αποτελέσματα των τεστ, ο ίδιος δείχνοντας τεράστια υπευθυνότητα ενημέρωσε άμεσα τόσο τοn δήμαρχο Πύργου, όσο και τους στενούς του συνεργάτες σε Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, Δημοτική Αστυνομία και Τομέα Πρασίνου, ενώ δεν πήγε στο γραφείο του από τη στιγμή που έμαθε τα αποτελέσματα του τεστ της κόρης του.

Θετικό χαρακτηρίζεται το γεγονός πως την εβδομάδα που πέρασε ο κ. Αχτύπης δεν είχε υπηρεσία στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας. Από την άλλη, άμεση ήταν η αντίδραση του δήμου όσον αφορά τα αποτελέσματα του κ. Αχτύπη, αφού με εντολή του δημάρχου προγραμματίστηκαν, σήμερα, προληπτικά τεστ κορωνοϊού στο Πολύκεντρο, τα οποία ήταν όλα αρνητικά…

Το απόγευμα της Δευτέρας ο κ. Αχτύπης σε ανάρτησή του ανέφερε τα εξής:

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το μεγάλο σας ενδιαφέρον, στην πρωτόγνωρη προσωπική και οικογενειακή μου εμπειρία.

Από  την πρώτη στιγμή – χωρίς να χάσω ούτε ένα λεπτό – όταν πληροφορήθηκα πως πρόσωπο του στενού μου οικογενειακού περιβάλλοντος, βρέθηκε θετικό στον COVID-19 ακολούθησα (αυστηρά) το υγειονομικό πρωτόκολλο ΕΟΔΥ και Πολιτικής Προστασίας.

Ενημέρωσα τον Δήμαρχο Πύργου και την Υπηρεσία μου – για τις ενέργειές μου και την καραντίνα, που βρίσκομαι – και έκανα τεστ COVID, το οποίο βγήκε θετικό.

Θα πρέπει όλοι μας να ακολουθήσουμε – σε ανάλογες περιπτώσεις – την ίδια υπεύθυνη στάση. Τα αρνητικά δείγματα στις Υπηρεσίες του Δήμου Πύργου – στα σημερινά τεστ – αποδεικνύουν πως η αυστηρή καραντίνα και η ενημέρωση, είναι το όπλο μας, για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Μένουμε σπίτι, ακολουθούμε τις οδηγίες των αρμοδίων οργάνων και επιστρέφουμε όλοι μας, δυνατοί και υγιείς».

Όλη η επικαιρότητα