Ηλεία

Μαρίνος για το εργαστήρι ζωγραφικής Παλαιοχωρίου: Θα γίνει ανθρώπινο και αξιοπρεπές το κτίριο

Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος συχνά τονίζει ότι ο Δήμος μετατρέπεται σε κυψέλη Πολιτισμού. Μπορεί  η φράση να ακούγεται τετριμμένη αλλά ο δήμαρχος Πηνειού το εννοεί.

Ο Ανδρέας Μαρίνος δίνει βαρύνουσα σημασία στην ιστορία του τόπου και τιμά την μνήμη εκείνων που την υπερασπίστηκαν με τους αγώνες τους. Πολιτισμός  είναι και η τέχνη της ζωγραφικής που διδάσκεται στο κτίριο του δημοτικού σχολείου Παλαιοχωρίου από τον Κρίστο Χάσα. Ο δήμαρχος Πηνειού επισκέφθηκε το εργαστήρι ζωγραφικής και εντυπωσιάστηκε από τις πολύχρωμες δημιουργίες  των μικρών και μεγάλων δημιουργών, Όμως απογοητεύτηκε από την κατάσταση του κτιρίου όπου για κάποιες ώρες βρίσκονται εκεί δάσκαλος και μαθητές. «Με τρομάζει η αδιαφορία της προηγούμενης δημοτικής αρχής» είπε ο δήμαρχος παρατηρώντας τις ζημιές στο κτίριο που γίνονται τα μαθήματα ζωγραφικής. Ο Ανδρέας Μαρίνος δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει άμεσα τις ζημιές και να γίνει το κτίριο ανθρώπινο και αντάξιο των προσπαθειών που καταβάλλουν οι μαθητές του Κρίστο Χάσα.

Πάντως ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος εντυπωσιασμένος από τα έργα των μαθητών  δήλωσε: «Μέσα από τη ζωγραφική, διδάσκεται η αναζήτηση της ομορφιάς και της αρμονίας. Η ζωγραφική  ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, καλλιεργεί τη φαντασία, τονώνει την αυτοαντίληψη και αυτογνωσία. Αποτελεί ταξίδι στην ελπίδα.

O Κρίστο Ντεφρίμ Χάσα ως δάσκαλος λειτουργεί εμψυχωτικά και με σεβασμό απέναντι σε κάθε μαθητή και τις ανάγκες του. Τον συγχαίρω για το έργο του και ιδιαίτερα συγχαίρω τους μαθητές του, μικρούς και μεγάλους που ξεδιπλώνουν τη φαντασία τους μέσα από τα πολύχρωμα έργα τους. Η ζωή μας ειδικά αυτή την περίοδο χρειάζεται χρώμα, φαντασία και αισιοδοξία. Με την επιστροφή της ζωής μας στην κανονικότητα θα δημιουργήσουμε μια έκθεση με τα έργα σας».

Όλη η επικαιρότητα