Ηλεία

Μαρίνος: «Οικονομία, φως και αισθητική αναβάθμιση»

Παράταση κατά ένα μήνα της υποβολής προσφορών για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Πηνειού λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία έχει αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή. Να σημειωθεί επιπλέον ότι δύο ενδιαφερόμενες εταιρείες έχουν ζητήσει διευκρινίσεις επί του διαγωνισμού.

Η Οικονομική Επιτροπή έχει εγκρίνει τα τεύχη δημοπράτησης , τα οποία συντάχθηκαν από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Πηνειού, και τις τεχνικές προδιαγραφές για την ανάδειξη Φορέα Υλοποίησης για την Ενεργειακή Αναβάθμιση και την  Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων με εξοικονόμηση ενέργειας. Πρόκειται για έργο ΣΔΙΤ συνολικού προϋπολογισμού 3,55 εκατ. ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

Από το Δήμο διεξάγεται Διεθνής Ανοιχτός Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός από τον οποίο θα προκύψει σύμβαση παροχής υπηρεσιών από ιδιώτη, που θα αναλάβει για 12 χρόνια τον ηλεκτροφωτισμό του δήμου με ίδιους πόρους, προερχόμενους από τα ανταποδοτικά τέλη του ηλεκτροφωτισμού. Οι προσφορές θα κατατίθενται μέχρι την 5 Μαρτίου του 2021.

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος, αλλά και ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Παναγούλιας που είχε κάνει τη σχετική εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο, οι βασικές υποδομές συντηρούνται οριακά από τις τεχνικές υπηρεσίες, βρίσκονται στο προσδόκιμο ζωής τους, και δεν καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών με βάση τα ισχύοντα πρότυπα και προδιαγραφές, ενώ η κατανάλωση ενέργειας αποτελεί το σημαντικότερο τμήμα της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης του Δήμου.  Με τον νέο σχεδιασμό ο ηλεκτροφωτισμός θα αναβαθμιστεί αισθητά και ταυτόχρονα θα μειωθεί το συνολικό κόστος λειτουργίας, καθώς θα χρησιμοποιηθεί καινοτόμος τεχνολογία.

«Θα έχουμε Εγγυημένο Όφελος που θα δοθεί σαν έκπτωση και το οποίο “κλειδώνει” ανεξάρτητα του αποτελέσματος και θα μηδενιστούν τα λειτουργικά έξοδα συντήρησης της υποδομής. Σημαντικό όφελος είναι και το Ενεργειακό Αποτύπωμα, το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον για την ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα συναφή με την επένδυση. Συνολικά, αυτό το όφελος εξορθολογίζει τα οικονομικά δεδομένα των ανταποδοτικών τελών και αποδίδει στον δημότη την υπηρεσία για την οποία πληρώνει και σήμερα δεν απολαμβάνει όπως απαιτείται», τονίζει ο δήμαρχος.

Όλη η επικαιρότητα