Ηλεία Πολιτική

Μαριάννα Σταθοπούλου: Ανάγκη να ξεπεραστούν προβλήματα των αγροτών μας για την ένταξή τους στο «ΓΕΦΥΡΑ»

Την ανάγκη να ξεπεραστούν τα εμπόδια που αφορούν σε μη ένταξη αγροτών στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» τόνισε με χθεσινή δήλωσή της η δικηγόρος και πολιτευτής της Ν.Δ. στην Ηλεία Μαριάννα Σταθοπούλου.

Όπως πληροφορήθηκε η κα Σταθοπούλου από τις συζητήσεις της με τον αγροτικό κόσμο, ορισμένοι παραγωγοί, παραπονούνται ότι μένουν εκτός διαδικασίας μέχρι τώρα τουλάχιστον, παρά το ότι στήριζαν αρκετές ελπίδες για να βοηθήσουν μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος τα δάνειά τους, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν υποθήκη την πρώτη κατοικία.

Θέλω να πιστεύω ανέφερε η πολιτευτής του Νομού μας ότι η μη δυνατότητα ένταξης θα οφείλεται σε τεχνικούς και όχι τυπικούς λόγους, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα μπει «φρένο» προς την οικονομική «ανακούφιση» κάποιων αγροτών μας.

Να σημειωθεί ότι η σχετική πλατφόρμα για το «ΓΕΦΥΡΑ» έχει ανοίξει από τις 3 Αυγούστου και παρουσιάζει ήδη πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και από τους αγρότες της Ηλείας, αφού η επιδότηση δόσης δανείου μπορεί να φθάσει ακόμη και στο 90% για εννέα μήνες.

Η κα Σταθοπούλου αναφέρει μάλιστα, ότι σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, οι αγρότες ως φυσικά πρόσωπα με ατομική επιχείρηση, έχουν το δικαίωμα υποβολής αιτήματος στην ευνοϊκή ρύθμιση. Από εκεί και πέρα τα ειδικότερα προβλήματα που μπορεί να εμφανίζονται θα πρέπει – και για τον σκοπό αυτό θα έχει επικοινωνία και η ίδια, – να αντιμετωπισθούν από την Πολιτεία, και ειδικότερα τη Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Όλη η επικαιρότητα