Αχαϊα Ηλεία

Μαχητική απάντηση των πυροπλήκτων Ηλείας και Αχαΐας στην αδράνεια της πολιτείας

Κινητοποίηση σε Αποκεντρωμένη και Περιφέρεια, στην Πάτρα.

Μαχητική απάντηση στην Κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, που εξαγγέλλουν σειρά προνομίων, πρόσφατα και από το βήμα της ΔΕΘ,  και δεν έχουν κάνει τίποτα μέχρι και σήμερα για τους πυρόπληκτους σε όλη τη χώρα και την Ηλεία  έδωσαν χθες  οι Επιτροπές των πυρόπληκτων της Ηλείας και της Αχαΐας, που προχώρησαν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.

Απαίτησαν, την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους για τις καταστροφικές πυρκαγιές και για μια σειρά άλλα προβλήματα που απασχολούν, ειδικά τους βιοπαλαιστές αγρότες, όπως η κατρακύλα της τιμής πώλησης της κορινθιακής σταφίδας (από τους αγρότες στους εμπόρους), αλλά και αναγκαία έργα υποδομής για την προστασία των καλλιεργειών.

Δήλωναν  «αναρμόδιοι»

«Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω» επεσήμαναν οι εκπρόσωποι των αγροτών των πυρόπληκτων περιοχών, στο Γ.Γ.  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που δήλωνε προκλητικά «αναρμόδιος», όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι,   αλλά και στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, τονίζοντας ότι πρόκειται μόνο για την αρχή των κινητοποιήσεών τους , που θα έχουν συνέχεια, όλο το επόμενο διάστημα.

Τόσο στην Αποκεντρωμένη, όσο και στην Περιφέρεια, κατατέθηκε το ψήφισμα της Επιτροπής των πυρόπληκτων της Ηλείας, που παρά και το γεγονός ότι το καταψήφισε η πλειοψηφία της Περιφέρειας μαζί με άλλους συνδυασμούς, στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε στο νομό μας, ο Περιφερειάρχης, δήλωσε ότι το στηρίζει!

Τους τόνισαν ότι  «το μόνο που ήξεραν όλο αυτό το διάστημα να μας πουν, ήταν να φύγουμε απ’ τα σπίτια μας την ώρα της φωτιάς», καταγγέλλοντας τους ότι σχεδόν ένα μήνα τώρα, δεν έχουν δοθεί καν οι απαιτούμενες ζωοτροφές από τις αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες, με αποτέλεσμα τα κοπάδια να κινδυνεύουν με αφανισμό, όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των Επιτροπών Πυροπλήκτων.  Ταυτόχρονα μαζί με την αντιπροσωπεία των αγροτών της Αιγιαλείας ζητήσαμε άμεση παρέμβαση για τη στήριξη της τιμής της σταφίδας που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και να αφήνει ένα εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς γιατί “οι μεγαλέμποροι ανενόχλητοι σκοπεύουν να μας την πάρουν τζάμπα”, τόνισαν μεταξύ άλλων οι παραγωγοί.

Ανανεώσαν  το ραντεβού τους  για την Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη στις 11:00 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας όπου θα πραγματοποιηθεί  νέα κινητοποίηση.

Όλη η επικαιρότητα