Ηλεία

Με τη νέα της σύνθεση, συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Ήλιδας

Ακούστε το άρθρο

Οργανώνουν το επόμενο αναπτυξιακό βήμα

Με τη νέα της σύνθεση, αμέσως μετά τις διορθωτικές κινήσεις στις οποίες προχώρησε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Λυμπέρης, συνεδρίασε το μεσημέρι του Σαββάτου, η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Ήλιδας.

Στη συνεδρίαση, εκτός του κ. Λυμπέρη ο οποίος έχει και τις αρμοδιότητες των Τεχνικών Υπηρεσιών, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αντώνης Πατρινός, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών Ευγένιος Αστερής, Διοικητικών Χρήστος Παλυβός, Καθαριότητας Ευάγγελος Χριστοφόρου, Δημοτικών Διαμερισμάτων κ Βασίλης Παπαδόπουλος καθώς επίσης και ο πρόεδρος του ΝΠΠΔ «Ο Ηλείος» κ. Γιώργος Μπακέλας.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν  η οργάνωση και ο συντονισμός των κινήσεων που θα αναληφθούν άμεσα από όλους, προκειμένου να «τρέξουν» θέματα που η υλοποίησή τους θα φέρει το Δήμο Ήλιδας, στο σημείο που δικαιωματικά του ανήκει. Ο κ Λυμπέρης, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις επαφές που είχε τις τελευταίες ημέρες με Υπουργούς της Κυβέρνησης, στην προσπάθεια που κάνει – εν μέσω μιας πρωτόγνωρης ,για όλη τη Χώρα, κατάστασης λόγω της πανδημίας, –  να προχωρήσει έργα που παρέμεναν στάσιμα στο Δήμο Ήλιδας. Ζήτησε από όλους να «σηκώσουν τα μανίκια» και να εργαστούν συστηματικά προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες, που καθημερινά εμφανίζονται και δυσχεραίνουν τη λειτουργία του Δήμου.

Στη συνέχεια της ενημέρωσής του, ο κ. Λυμπέρης, είπε πως ένα μεγάλο θέμα που απασχολεί τους κατοίκους της Αμαλιάδας και αφορά την εισφορά σε χρήμα των ιδιοκτητών οικοπέδων στην επέκταση του Σχεδίου Πόλης, οδεύει προς επίλυση και σύντομα θα υπάρξουν οι οριστικές αποφάσεις που όχι μόνο θα αφαιρούν οριστικά τον κίνδυνο καταλογισμού των χρηματικών ποσών, αλλά και θα λύνουν τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί με την κύρωση της πράξης εφαρμογής στον οικιστικό ιστό της πόλης.

Στη συνέχεια ο κ. Λυμπέρης  άκουσε τα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν ξεχωριστά οι τομείς του Δήμου από τους Αντιδημάρχους, τονίζοντας πως θα είναι σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους  συμβάλλοντας στην επίλυσή τους.

Όλη η επικαιρότητα