Αρθρογραφία

Με το Φως του Πάσχα

Καλή σας μέρα αγαπημένοι μου Σε λίγες ώρες θα υποδεχθούμε την Ανάσταση, με μια γλυκιά προσμονή στις ψυχές μας. Όμως η όλη ατμόσφαιρα θα είναι διαφορετική με την απρόσμενη ώρα 9:00 μ.μ. και με το αντάμωμα των λίγων ατόμων. Ας είναι, θα έρθει ο καιρός που θα τα θυμόμαστε σαν μια ιδιαίτερη ανάμνηση… Όλοι μας σκεπτόμαστε αυτή τη διαφορετικότητα…

Μας άλλαξε σαν ανθρώπους, μας δίδαξε για κάποια πράγματα που νομίζαμε σημαντικά και τώρα πια τα νιώθουμε ασήμαντα. Ναι ασήμαντα, βλέποντας το θέμα της υγείας μας να κυριαρχεί και να μας θυμίζει ότι πράγματι είναι το πιο πολύτιμο αγαθό. Είμαστε όλοι μας πιεσμένοι, όμως μετρούμε τον αντίκτυπο της πανδημίας στην αλλαγή της συμπεριφοράς μας.

Πιστεύω ότι όλοι σας βλέπετε την ΑΛΗΘΕΙΑ χωρίς μάσκες. Αυτές τελικά (φορώντας τες), μας έκαναν πιστεύω πιο σοφούς. Αν νιώθετε έτσι, τότε έχετε πετύχει το πιο κυρίαρχο για τον εαυτό σας. Αυτό που σας κάνει να αισθάνεστε καλά μέσα σας για να μπορείτε να βοηθήσετε και τους άλλους, που είναι δίπλα σας και έχουν την ανάγκη της στήριξής σας.

Στο μυαλό σας και στην καρδιά σας σκεφτείτε πόσα πράγματα έχουν προτεραιότητα και ποιες ΑΞΙΕΣ τώρα πια θέλετε να συμβολίζουν τη ζωή σας. Δεν είναι πάρα πολλές, γιατί πάνω απ’ όλα κυριαρχεί η οικογένεια. Αυτή είναι η πιο σημαντική και πρέπει να τη διαφυλάξουμε, γιατί κινδυνεύει από τις λάθος ατομικές συμπεριφορές. Θεωρώ ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου, γιατί αν κάποιος σπάσει τα «δεσμά», τότε ίσως κάποιον να θυσιάσει και αν τολμήσει να θυσιάσει τα παιδιά του, τότε δεν είναι άνθρωπος με διδαχές και αξίες.

Πρέπει να μάθει ο καθένας μας ότι η ζωή για να «κλείσει» όπως εσύ θέλεις, πρέπει να την «ζωγραφίσεις» καλά κάνοντας τον απολογισμό σου σε ΑΞΙΕΣ, αυτές που θα τις μεταλαμπαδεύσεις στα παιδιά σου, για να σε θυμούνται δάσκαλο ζωής και όχι πρόσωπο περαστικό…

Όταν έρχονται στον κόσμο δεν μας ρώτησε κανένα παιδί γιατί το φέραμε. Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να το κάνουμε ισορροπημένο άνθρωπο. Αυτό αγαπημένοι μου έχει την πιο μεγάλη αξία για μια κοινωνία χωρίς πονεμένα ψυχολογικά παιδιά, γιατί αυτά τα παιδιά συμβολίζουν τη Σταύρωση και περιμένουν, όπως την Ανάσταση του Χριστού και τη δική τους. Σκεφτείτε τα, με το μήνυμα της «Ανάστασης», που καλεί και εμάς να γίνουμε καλύτεροι και να συμμετέχουμε θετικά σ’ αυτή την προσπάθεια.

Να κρατηθεί η οικογένεια ενωμένη, εκεί θα βρούμε όλοι το καταφύγιο της ηρεμίας και της χαράς και πείτε σήμερα όλοι μαζί

«ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ».

Όλη η επικαιρότητα