Παρουσίαση Επιχείρησης

“Ποια αξεσουάρ αυτοκινήτου θα χρειαστείτε στο αυτοκίνητο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης”

Πηγή εικονογραφησης: https://www.antallaktikaexartimata.gr
Ακούστε το άρθρο

Πηγή εικονογράφησης: www.antallaktikaexartimata.gr

Ασφαλές ταξίδι με τα απαραίτητα αξεσουάρ για το αυτοκίνητό σας

Εκτός από την τακτική περιποίηση του οχήματός σου, θα πρέπει να έχεις μαζί σου τα κατάλληλα αξεσουάρ αυτοκινήτου που θα σου εξασφαλίσουν μία καλύτερη οδηγική εμπειρία η καλύτερη ασφάλεια σε μια δύσκολη στιγμή. Ποια είναι όμως  τα απαραίτητα αξεσουάρ που πρέπει να έχουν όλα τα αυτοκίνητα;

Από τα απαραίτητα πρώτης ανάγκης μέχρι τα απαραίτητα εσωτερικού ή και περιποίησης, θα πρέπει να δημιουργήσεις μία λίστα και να σιγουρευτείς ότι διαθέτεις όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ που πρέπει να έχεις στο αυτοκίνητό σου.

Απαραίτητα αξεσουάρ πρώτης ανάγκης

Τα αξεσουάρ πρώτης ανάγκης είναι πρώτα στη λίστα, καθώς είναι εκείνα που θα σου εξασφαλίσουν βοήθεια και ασφάλεια σε περίπτωση που βρεθείς σε κατάσταση ανάγκης. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά τα αξεσουάρ αυτοκινήτου!

1. Πυροσβεστήρας 
Δεν είναι τυχαίο που ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας υποχρεώνει τους οδηγούς να έχουν πυροσβεστήρα στο αυτοκίνητο. Μία μικρή φωτιά στο αυτοκίνητο άλλωστε μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα και να σώσει ζωές.

Προσοχή! Μην ξεχάσεις να τσεκάρεις την ημερομηνία λήξης του πυροσβεστήρα και να τον αντικαταστήσεις αν αυτή έχει περατωθεί.

2. Φαρμακείο αυτοκινήτου 
Το φαρμακείο αυτοκινήτου ή αλλιώς το κουτί πρώτων βοηθειών είναι απαραίτητα αξεσουάρ αυτοκινήτου σε περίπτωση ατυχήματος καθώς το χρειαστείς σε μία περίπτωση μικροτραυματισμού ή και αδιαθεσίας. Το φαρμακείο αυτοκινήτου θα πρέπει να περιέχει τα βασικά: Φυσιολογικό ορό, Οινόπνευμα, Οξυζενέ, Βάμμα ιωδίου, γάζες, επιδέσμους, ψαλίδι, γάντια μιας χρήσης και αντισηπτικά!

4. Φακός 
Για παν ενδεχόμενο ένας φακός θα σου φανεί χρήσιμος όχι μόνο το βράδυ, αλλά και σε περίπτωση που είναι μέρα και θέλεις να δεις κάτι στη μηχανή του αυτοκινήτου.

5-6 Προειδοποιητικό τρίγωνο και γιλέκο 

Προσοχή! Σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θυμήσου να έχεις πάντα μαζί προειδοποιητικό τρίγωνο και γιλέκο ώστε να δίνεις «σήμανση» στους υπόλοιπους οδηγούς ότι είσαι σε κατάσταση ανάγκης.

7 Σφυρί Έκτακτης Ανάγκης

Εάν δεν είστε σε θέση να ανοίξετε το παράθυρο, ή να ανοίγει μόνο μέχρι την μέση, θα πρέπει  να το σπάσετε σε περίπτωση ατυχήματος.

8 Μετρητής Αλκοόλ

Για να γνωρίζετε κάθε στιγμή αν είστε σε θέση να οδηγήσετε μετά από μια νυχτερινή έξοδο ο μετρητής Αλκοόλ είναι το απαραίτητο Αξεσουάρ. Θα σας δείξει με εύκολο τρόπο ποια είναι η φορά που πρέπει να παύετε ένα ταξί για να φύγετε.

Βρείτε ποια αξεσουάρ αυτοκινήτου δεν έχεις και φροντίστε να τα αποκτήσετε έγκαιρα ώστε να τα εντάξεις  στο αυτοκίνητό σου πριν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κάτι και τότε δείτε ότι δεν το έχετε .  Τα αξεσουάρ αυτοκίνητου μπορούν  να σας γλυτώσουν από άσχημες καταστάσεις

Όλη η επικαιρότητα