Ηλεία

Μητροπολίτης Γερμανός για έκκληση στήριξης Κουφοντίνα: “Είναι ένα υποκριτικό κείμενο”

Ως υποκριτικό χαρακτηρίζει το κείμενο της εφημερίδας των Συντακτών με το οποίο κάνουν έκκληση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να παρέμβει στο θέμα του Κουφοντίνα, Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ Γερμανός σε δηλώσεις του.

Ειδικότερα στην δημόσια έκκληση που κάνει η εφημερίδα προς τον αρχιεπίσκοπο αναφέρει μεταξύ άλλων  ότι: “Απευθυνόμαστε σε σας ως επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρώτο εκφραστή του χριστιανικού λόγου στη χώρα μας. Λόγου αγάπης, συγχώρεσης, θυσίας για τον συνάνθρωπο. Λόγου του σεβασμού και της υπεράσπισης της ανθρώπινης ζωής χωρίς διακρίσεις, καθώς η χριστιανική πίστη και η Εκκλησία τη θεωρούν δώρο του Θεού που μόνο αυτός μπορεί να την αφαιρέσει.

Μια ανθρώπινη ζωή βρίσκεται στα όριά της. Ενδεχομένως όταν διαβάζετε αυτές τις γραμμές να έχει περάσει στην άλλη πλευρά. Αλλά αν αυτό δεν έχει συμβεί, σας ζητούμε να παρέμβετε με το κύρος που διαθέτετε και την ισχύ των αρχών της χριστιανικής πίστης που πρεσβεύετε και υπερασπίζεστε.                                                                              Πρόκειται για τη ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο άνθρωπος αυτός δικάστηκε και καταδικάστηκε για τις πράξεις του από τον νόμο των ανθρώπων. Για το πότε όμως θα χάσει τη ζωή του αποφασίζει ο Θεός. Οχι οι άνθρωποι. Μην επιτρέψετε σε ανθρώπους να αντικαταστήσουν τον Θεό. Απαιτήστε, διακηρύξτε, δώστε δημόσια το μήνυμα του χριστιανισμού σώζοντας τη ζωή του ανθρώπου αυτού”. Αποτελεί ένα τμήμα της κειμένου της δημόσιας έκκλησης της εφημερίδας των συντακτών για την οποία ο Μητροπολίτης Ηλείας σε δηλώσεις που τους έχει αποστείλει και γραπτώς προς τον Αρχιεπίσκοπο κ Ιερώνυμα και την Ιερά Σύνοδο αναφέρει

“Είναι ένα κείμενο πράγματι πολύ καλό, σπάνιο θα έλεγα, αλλά υποκριτικό. Τονίζει όλα τα καλά της Χριστιανικής μας πίστεως, για να επιτύχη την κατάργησί τους, δια να επιβάλη δηλαδή την άρνησι της ελευθερίας του ανθρώπου.                                                                                              Και εξηγούμαι :

α. Ζητούν από τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών κ.ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ να επέμβη δια να μη πεθάνη ο κ. Κουφοντίνας. Όμως ο κ. Κουφοντίνας δεν έχει καταδικασθή σε θάνατο παρά τους πολλούς φόνους που έκανε και άφησε χήρες γυναίκες και ορφανά παιδιά, αλλά σε ισόβια.Τώρα μόνος του θέλει να πεθάνη. Προσευχές πρέπει να κάνη ο Μακαριώτατος και όλοι μας, δια να αλλάξη ο κ. Κουφοντίνας μυαλό, να «συνέλθη εις εαυτόν», ως ο άσωτος υιός της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής ΝΑΙ, αλλά όχι δια να του αφαιρεθή η ελευθερία της βουλήσεώς του. Γιατί η ελευθερία της βουλήσεώς μας είναι δώρο του Θεού στον άνθρωπο.

β. Απορώ πως οι συντάκτες της παραπάνω εκκλήσεως δεν κατάλαβαν ότι οι φωνασκούντες και προκαλούντες καταστροφάς αναρχικοί αυτό θέλουν και εκζητούν• Την κατάργησι του Κράτους δικαίου και της Νομιμότητος και την επικράτησι του νόμου της ζούγκλας. Να τους επιτραπή να κάνουν ο,τι θέλουν. Είναι τούτο δυνατόν και επιτρεπτόν; Ασφαλώς ΟΧΙ.

γ.Όμως δεν μπορεί να μη υπενθυμίσω στους Συντάκτας του ανωτέρω κειμένου της Εφημερίδος των Συντακτών και ταύτα:

  1. Κάθε ημέρα αυτοκτονούν, δυστυχώς, πολλοί συνάνθρωποί μας. Δεν είδα κάποια διαμαρτυρία τους. Δεν εζήτησαν να ληφθούν μέτρα προς αποφυγήν των αυτοκτονιών. Και
  2. Κάθε ημέρα με τις εκτρώσεις γίνονται τόσοι θάνατοι εμβρίων- λένε για 300.000 τον χρόνο – αλλά όχι μόνον γι’αυτό δεν είδα κάποια αντίδρασι, αλλ’όταν η Εκκλησία μας διαμαρτύρεται, Δημοσιογράφοι είναι υπέρ των εκτρώσεων ! !

Συμβιβάζονται αυτά με την παραπάνω έκκλησιν;

† Ο Μητροπολίτης Ηλείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ”

Όλη η επικαιρότητα