Αχαϊα Ηλεία Πολιτική

Μητσοτάκης για Πατρών – Πύργου στη Βουλή: «Ξεκινούν άμεσα τα μηχανήματα κατασκευής»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος Ε-65, αναφέρθηκε στην Πατρών- Πύργου, ένα έργο που παραμένει σε εκκρεμότητα.

H αναφορά αυτή του πρωθυπουργού για τον δρόμο έρχεται να καθησυχάσει τις ανησυχίες φορέων της Ηλείας και των πολιτών της πως το έργο θα οδηγηθεί στις καλένδες. Η κατηγορηματική αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στις διαπραγματεύσεις με τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε. για την έναρξη της κατασκευής του οδικού άξονα, ουσιαστικά βάζει τέλος στα σενάρια ότι η Ηλεία για ακόμα μία φορά μένει εκτός των μεγάλων οδικών αξόνων.

Επειδή όμως οι κάτοικοι του νομού έχουν «καεί…» διατηρούν ακόμα τις επιφυλάξεις τους για το αν τελικά αυτό το μεγάλο έργο θα γίνει και περιμένουν μέχρι να δουν τις μπουλντόζες να πιάνουν δουλειά.

«Η ολέθρια κατάτμηση του έργου για να δεθεί, ξέρετε σε ποιον εγκαταλείφτηκε. Υπάρχει πλέον η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας ευρωπαϊκής επιτροπής και είμαστε σε διαπραγματεύσεις με επιτροπή ανταγωνισμού της Ε.Ε. για να ξεκινήσουν άμεσα τα μηχανήματα κατασκευής», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στον δρόμο. Η συζήτηση είχε ως θέμα την κύρωση της συμφωνίας για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος Ε-65 ωστόσο ο Πρωθυπουργός βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί και σε άλλα έργα που περιμένουν να αρχίσουν ή να ολοκληρωθούν ανά την Ελλάδα.

«Ένα ακόμα έργο φάντασμα αυτό του οδικού άξονα Κρήτης, πλέον προχωρά. Και εδώ απαιτήθηκε επίπονη δουλειά για να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 420 εκατ. ευρώ για να τεθεί σε λειτουργία η κατασκευή του μεγαλύτερου αυτοκινητοδρόμου Ευρώπης.

Μένει ακόμα η κατασκευή Πάτρα- Πύργος. Η ολέθρια κατάτμηση του έργου για να δεθεί, ξέρετε σε ποιον εγκαταλείφτηκε. Υπάρχει πλέον η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας ευρωπαϊκής επιτροπής και είμαστε σε διαπραγματεύσεις με επιτροπή ανταγωνισμού της Ε.Ε. για να ξεκινήσουν άμεσα τα μηχανήματα κατασκευής.

Την ίδια στιγμή πληθαίνουν εργοτάξια σε δευτερεύοντες οδικούς άξονες. Άκτιο – Αμβρακία, Καλαμάτα – Ριζόμυλος, νέα περιφερειακή Θεσσαλονίκης και 2 οδικές συνδέσεις για τις οποίες είχα δεσμευτεί, Θεσσαλονίκη- Έδεσσα και Δράμα – Αμφίπολη.

Συμπερασματικά αυτή τη στιγμή ξεδιπλώνεται πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ύψους 13 δισ. ευρώ με έργα τελματωμένα που σήμερα υλοποιούνται και με νέα έργα», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αεροδρόμια και μετρό

«Θυμίζω ότι τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια άλλαξαν όψη και παραδόθηκαν γρηγορότερα. Υπογραμμίζω την οριστικοποίηση της Γραμής 4 του Μετρό, το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που θα γίνει στη χώρα και θα συνδέσει πυκνοκατοικημένες περιοχές της πρωτεύσουσας.

Στην τελική ευθεία και το Μετρό Θεσσαλονίκης μετά την οριστική απόφαση του ΣτΕ ανοίγει ο δρόμος για ολοκλήρωση έργου με απόλυτο σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομία της Πόλης. Θα σας καλέσουμε στην πραγματική λειτουργία του έργου και όχι στους μουσαμάδες. Μην ανησυχείτε. Υπάρχει μια αναντίρρητη αλήθεια, η ανάπτυξη συμπορεύτηκε με επένδυση σε έργα υποδομής.

Αυτά τα έργα υποδομής γέννησαν πολλές θέσεις εργασίας, ώθηση στον πρωτογενή τομέα, εμπόριο, υπηρεσίες. Αυτό είναι το συμπέρασμα από τα τέλη του 19ου αιώνα, από το όραμα του Χ. Τρικούπη, τη δημιουργική οκταετία Καραμανλή και τα έργα όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί.

Όλη η επικαιρότητα