Χωρίς κατηγορία

Μια ανοιχτά τρανσέξουαλ γιατρός στην νέα κυβέρνηση – Ειδικός που καλύψει τις ανάγκες της δημόσιας υγείας των ΗΠΑ

Ακούστε το άρθρο

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τη θέση της υφυπουργού Υγείας θα αναλάβει η ανώτατη αξιωματούχος της Πενσιλβάνια δρ Ρέιτσελ Λεβίν.

H Ρέιτσελ Λεβίν είναι παιδίατρος και θα γίνει το πρώτο ανοιχτά τρανσέξουαλ άτομο σε θέση ομοσπονδιακού αξιωματούχου, που θα επικυρώσει η Γερουσία των ΗΠΑ.
«Η δρ Ρέιτσελ Λεβίν θα φέρει τη σταθερή ηγεσία και την απαραίτητη τεχνογνωσία που χρειαζόμαστε σε αυτήν την πανδημία -ανεξάρτητα από τον ταχυδρομικό κώδικα, τη φυλή, τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την αναπηρία ή την ταυτότητα φύλου που έχει ο κάθε πολίτης- και θα καλύψει τις ανάγκες της δημόσιας υγείας της χώρας μας από αυτή την κρίσιμη στιγμή και στο εξής», ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του.

Διπλωματούχος του Χάρβαρντ, εξειδικευμένη σε θέματα παιδιατρικής και προβλημάτων εφήβων, η Ράιτσελ Λεβίν έπεσε θύμα τρανσφοβίας και δέχτηκε πλήθος επιθέσεων, παρά το γεγονός ότι η ενημέρωση που κάνει καθημερινά σε 13 εκατομμύρια κατοίκους της Πενσιλβάνια, όπου ηγείται της δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνoϊού, κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη.

Η μεταβατική ομάδα του Μπάιντεν σημείωσε ακόμη ότι η Λεβίν επικυρώθηκε τρεις φορές από την ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους πολιτεία της Πενσιλβάνια για τη θέση της υπουργού Υγείας και γενικού ιατρού του κράτους.

via

Όλη η επικαιρότητα