Ελλάδα

Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Γερμενής στο… κελί: Καρέ – καρέ η πορεία στις φυλακές

Αυλαία σήμερα για την δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. 

Ένα κεφάλαιο με πολλές μαύρες σελίδες στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας έκλεισε σήμερα με την μεταγωγή στις φυλακές εκείνων που κήρυξαν το μίσος, που μάτωσαν οικογένειες, που τρομοκράτησαν πολίτες και που με πολιτικό μανδύα  διακήρυτταν μια ιδεολογία που βύθισε στο σκοτάδι τον πλανήτη.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, οδηγήθηκαν σήμερα στις φυλακές με χειροπέδες στα χέρια και με ελάχιστους συγγενείς να τους χειροκροτούν την ώρα που οι κλούβες της αστυνομίας αναχωρούσαν από τη ΓΑΔΑ.

Ήταν μόνο οι 37 από τους 39 καταδικασθέντες αφού ο Γιάννης Λαγός κρύβεται πίσω από την βουλευτική του ασυλία ως ευρωβουλευτής και ο Χρήστος Παππάς κρύβεται στην κυριολεξία και είναι φυγόποινος.

Οι κλούβες με τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Γιώργο Γερμενή, τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά αλλά και άλλους πολλούς αναχώρησαν λίγο μετά τις 16.30.

«Ζήτω η Ελλάς», είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης βγαίνοντας με τις χειροπέδες για να επιβιβαστεί στην κλούβα της αστυνομίας.

Στην κλούβα μπήκε λίγο αργότερα και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με την κόρη του Ουρανία να φωνάζει: «Μόνο περηφάνεια, περήφανη για σένα» στον πατέρα της.

Ένα άλλο βαν μετέφερε την μοναδική γυναίκα μεταξύ των καταδικασθέντων, πρώην αστυνομικό Βενετία Πόπορη, στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας. Οι άλλοι θα μεταχθούν με κλούβες της ΕΛ.ΑΣ και ισχυρή συνοδεία.

Ένα άλλο βαν μετέφερε την μοναδική γυναίκα μεταξύ των καταδικασθέντων, πρώην αστυνομικό Βενετία Πόπορη, στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας. Οι άλλοι θα μεταχθούν με κλούβες της ΕΛ.ΑΣ και ισχυρή συνοδεία.

Στις φυλακές Δομοκού θα κρατηθούν συνολικά 27 άτομα, μεταξύ των οποίων όλα τα ηγετικά στελέχη, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος θα οδηγηθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Ειδικότερα στις φυλακές Μαλανδρίνου οδηγούνται Ρουπακιάς, Καζαντζόγλου, Ματθαιόπουλος και ο Γιάννης Άγγος, ενώ οι υπόλοιποι πέντε από τους άνδρες οδηγούνται στις φυλακές Τρικάλων.

Η μεταγωγή γίνεται με ισχυρή αστυνομική συνοδεία και μέτρα ασφάλειας, αλλά και αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό.

Όπως έγινε γνωστό από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, και στις τρεις φυλακές έχουν διαμορφωθεί χώροι όπου θα κρατηθούν αρχικά, σε καραντίνα 14 ημερών, όλοι οι φυλακισθέντες, οι οποίοι θα υποβληθούν και σε τεστ για Covid-19 και ύστερα θα μεταφερθούν στα κελιά τους, κατά το πλείστον ανά δύο.

Κατά την διάρκεια της κράτησης τους έχει ληφθεί μέριμνα να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας, αλλά ούτε και μεταξύ τους, όσοι είναι «στα μαχαίρια».

Έξω από την ΓΑΔΑ ήταν από νωρίς με την μητέρα της Ελένη Ζαρούλια, η κόρη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανία.

Λόγω των ειδικών μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού που επικρατούν, δεν ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία της μεταγωγής στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών στο Εφετείο.

Αντίθετα,  μετά από συνεννόηση ΕΛ.ΑΣ. και εισαγγελίας, αστυνομικός μετέβη στην Εισαγγελέα Εφετών, προκειμένου να παραλάβει τα έγγραφα και να τα επιδώσει στη συνέχεια στο αρμόδιο τμήμα για τη μεταγωγή των καταδικασθέντων.

Πηγή: newsit

Όλη η επικαιρότητα