Πολιτική

Μιχ. Κατρίνης: «Θα μας πει η κυβέρνηση αν θα απελευθερώσει πλήρως τους πλειστηριασμούς από την 1η Ιουνίου;»

Ακούστε το άρθρο

Συγκεκριμένα ερωτήματα έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης προς την κυβέρνηση και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής για τα ‘’κόκκινα δάνεια’’, τονίζοντας ότι η διαχείριση του ιδιωτικού χρέους των 240 δις θα καθορίσει το κατά πόσον θα κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις και θα μείνουν χιλιάδες άνεργοι το επόμενο διάστημα.

Ο κ  Κατρίνης ζήτησε να υπάρξει περαιτέρω αναστολή των δανείων για τους πληττόμενους επαγγελματίες και να εξαντληθούν τα περιθώρια πολλών δόσεων με γενναίο κούρεμα από τις τράπεζες, λαμβάνοντας υπόψη την αντικειμενική αδυναμία των οφειλετών, αφού οι αναστολές δανείων έχουν λήξει και οι τράπεζες ζητούν ήδη το 50% των δόσεων σε επαγγελματίες με κλειστά μαγαζιά και εργαζόμενους σε αναστολή.

Ρώτησε τον υπουργό Οικονομικών αν ισχύει ότι η κυβέρνηση συμφώνησε να απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί μετά την 1η Ιουνίου, χωρίς να λάβει απάντηση.

Αναφερόμενος στην πρόταση της Τράπεζας της  Ελλάδος για τη δημιουργία bad Bank, ο κ Κατρίνης είπε  εδώ και 4 μήνες η Κυβέρνηση δεν έχει τοποθετηθεί, πράγμα πρωτοφανές και ενώ η λύση της bad bank έχει υιοθετηθεί από 12 ευρωπαϊκές χώρες.

«Διαβάζουμε» συνέχισε ο κ Κατρίνης «για συσκέψεις, για συζητήσεις  με τους θεσμούς, με τους εκπροσώπους τραπεζών, για ειλημμένες αποφάσεις, ερήμην της Βουλής, των Ελλήνων πολιτών και των επιχειρηματικών και επαγγελματιών που περιμένουν με κομμένη την ανάσα».  «Για τους Έλληνες πολίτες», τόνισε ο κ Κατρίνης «μικρή αξία έχουν οι τεχνικές λύσεις που θα προταθούν, το πρόβλημα τους είναι να μάθουν, πώς μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους χωρίς να χάσουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους» .  

«Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής, είπε ο Κατρίνης, «έχουμε καταθέσει ήδη πρόταση που στοχεύει στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και την προστασία των νοικοκυριών».

Όλη η επικαιρότητα